Kablo çalarken 15 bin volta çarpıldılar.

genç arkadaş

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
8 Mar 2007
Mesajlar
3,573
Puanları
106
Ankara'dan Karabük'e elektrik kablosu çalmak için gelen ve gerilim hattı kablosunu çalmak isteyen 2 kişiden biri elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirirken, diğer kişi de ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Ankara'dan Karabük'e elektrik kablosu çalmak için gelen kişiler saat 00.00 sıralarında Karabük Üniversitesi Balıklar Kayası kampusu alanının alt tarafında toprak altına alınan sanayi elektriği olan 15 bin volt akım bulunan Yüksek Gerilim hattı kablosunu demir makası ile kesmeye çalıştı. Kablo hırsızlarından 30 yaşındaki Ferit Dinç olay yerinde elektrik çarpması sonucu feci şekilde yaşamını yitirirken, 10 metre uzağında bulunan 41 yaşındaki Metin Y. ise ağır yaralandı. Yapılan araştırma sonunda Metin Y.'ye ait 06 BZ 8647 plakalı minibüsün MOBESE kameraları kaydına göre saat 21.50 sıralarında Ankara istikametinden Karabük'e giriş yaptığı belirlendi. Bunun üzerine MOBESE kameralarında aynı aracın saat 01.05 sıralarında Karabük'ten çıkış yaptığı bilgisi üzerine Eskipazar Mermer mevkiinde araç ve araç içinde bulunan İ.Y. ve M.Ü ile C.A ise . Öğlebeli seralar mevkiinde saklanırken yakalanıp gözetim altına alındı.

Ağır yaralı Metin Y. Karabük Devlet hastanesinde tedavi altına alınırken, yaşamını yitiren Ferit Dinç ise Karabük Devlet hastanesi morguna kaldırıldı.

Görgü tanıkları ise olay yerinden büyük bir ışık çıkarak etrafı gündüz gibi aydınlattığını belirttiler. Olay yerinde yaşamını yitiren Ferit Dinç'in cesedi zorlukla çıkartılırken, aynı yerde 1 adet demir kesme makası, 1 adet kürek ve yaralı Metin Y.'nin üzerinden ise tabanca çıktı. Metin Y.'nin ise yağma suçundan sabıkası olduğu belirlendi.

Karabük Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, olayı çok yönlü soruşturduklarını belirterek; "Gece saat 00.00 sıralarında meydana gelen olayda ilk etapda kablo hırsızlığı olarak düşünüyoruz. Elde edilen burgularda o yönde. Yakaladığımız aracın içinde de olay yerinde bulunan malzemeler bulundu. Bu olayın arkasını getireceğiz. Şu anda 4 kişi gözetim altında. Ama biz her türlü ihtimali göz önünde bulunduruyoruz. Soruşturmamız çok yönlü devam ediyor." dedi.


Alıntıdır

___

Haberi hazırlayan kişinin elektrik bilgisinin az olduğu, kurulan cümlelerden alnaşılıyor: "...toprak altına alınan sanayi elektriği olan 15 bin volt akım bulunan Yüksek Gerilim hattı kablosunu..."
 
Su testisi su yolunda kırılır, üzücü...
 
bu haberi bende izledim tv de.hem üzüldüm hemde mesleğimizin bir acı gerçeğini ortaya çıkarıyor.eğer dikkatli olmazsak yüz yüze gelebileceğimiz bir ölüm şekli!!!
 
Anlam veremediğim nokta Og kablosu ankarada yokmuda gitmişler karabüke :)
 
tam cahil cesareti,hayata saygısızlar + birde bilgisizliklerinden biri hayatını kaybetmiş.biride ağır yaralanmış.gözü dönmüş bu hırsızların.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,243
Mesajlar
916,133
Kullanıcılar
450,051
Son üye
Rezly

Yeni konular

Geri
Üst