Kaçak akım rolesi açma yapıyor

eengmert

Üye
Herkese merhabalar
Büyükbaş hayvan işletmesinde bulunan otomatik hayvan kaşıma cihazının kaçak akımı açtırma arızası ile karşılaştım.cihaz elektronik kısım ve motordan oluşmaktadır.cihazın fişini takar takmaz kaçak akım açma yapıyor.(Motor çalışmadan). sistemi besleyen fişten toprak kablosunun klemensini söktüm kaçak akım açmadı .Fakat kaçak akım monofaze 300ma olduğu için sistemi enerjili bırakmadım.ayni sistemi 3faz kaçak akım olan başka bir kaynağa bağladığımda kaçak akım açmadı.
Arızayı nasıl giderebilirim ?

Açma yapan kaçak akım rölesinden başka cihazları beslediğinizde açma yapmıyorsa kaşıma cihazı arızalı demektir.

AC tip kaçak akım koruma ise sürekli açma yapabilir, Gecikmeli tip (SI) kullanmanızı öneririm

1755061047086.webp

Son düzenleme:
İki kaçak akım rölesi de özdeş ise açmayan röleyi de değiştirmeniz elzemdir.

Tesla3000 üstadım zaten 300mA röle kullanmışlar birde üzerine gecikme ekleyip hayvanların canını riske etmeye gerek var mı? :(

Son düzenleme:
Tesla3000 üstadım zaten 300mA röle kullanmışlar birde üzerine gecikme ekleyip hayvanların canını riske etmeye gerek var mı? :(
Hayvanların ya da makinenin bulunduğu ortam rutubetten fazlaca nasibini almış olabilir. Bu noktada kaçak akım röle lerini tutturmak saç baş yoldurabilir.

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,237
Son üye
ilhnn

Yeni konular

Geri