Kaçak akım rölesi kısa devrede neden atmaz

Katılım
26 Ağu 2022
Mesajlar
34
Puanları
1
üzerinde 30 mA yazan kkar neden kısa devrede atmıyor. Kısa devrede 30mA in çok üzerinde akım çekiyor atması gerekmiyor mu birde panolarda sigortadan önce mi kullanılıyor sonra mı
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
üzerinde 30 mA yazan kkar neden kısa devrede atmıyor. Kısa devrede 30mA in çok üzerinde akım çekiyor atması gerekmiyor mu birde panolarda sigortadan önce mi kullanılıyor sonra mı

termik-kısa devre akımını ölçme ve tedbir almayı minyatür devre kesici, artık akımı ölçme ve tedbir almayı da KAKŞ üstleniyor. iki akımın dünyaları ayrı olduğu gibi terazileri de farklı.
 
0 30mA nın kısa devre ile ilgisi yok. Bir su borusu düşünün ki girişinde ve çıkışında sayaçlar var. Bu sayaçları KAKR gibi düşünün. Girişten geçen su miktarı çıkıştan geçen su miktarına eşit mi değil mi KAKR bununla ilgilenir. Siz boruda bir delik açarsanız girişten geçen su miktarı çıkıştan geçen su miktarına eşit olmayacağı için KAKR devreye girer. Bu 30 mA, 300mA değerleri o delikten akan su miktarıdır. Birisi delikten 30 mA lik kaçak olduğunda diğeri 300 mA lik kaçak olduğunda devreye girer. Kısa devre durumunu ise boruya giren su miktarındaki artış olarak düşünebiliriz. Su miktarı ne kadar artarsa artsın eğer boruda delik yoksa çıkıştan aynı miktarda su geçeceğinden KAKR herşey yolunda der görev yapmaz. Burada devreye sigorta girer. Limit üstü akış var der devreyi keser.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst