Kaçak akım rölesi atma sorunu

Katılım
9 Kas 2015
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba arkadaşlar elimde 3 fazlı asenkron motor (1kw) var kumanda devresi yok paket şalter ile aç kapa yapıyorum.motorun gövdesine topraklama bağladım şalteri 1 konumuna getirdiğim anda yangın koruma ve kaçak akım atıyor R-S-T uçları bağlı halde sıkıntısız çalışıyor ama topraklama bağlayınca kaçak akım ve yangın koruma atıyor neden böyle birşey oluyor R-S-T-N bağladığım zaman yine bir sıkıntı olmuyor.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kacak akim rolesine nötr de giriyormusunuz peki?..yani calisma sekli şöyle olacak.
3 faz ve nötr kacak akim rolesine girecek.cikista nötr terminali bos olacak.role cikindan sadece 3 faz motora gidecek..topraklama da gövdeye bağlı olacak..eğer bu şekilde bağlı ve röleler atiyor ise motorda izolasyon hatasi olabilir..birde röleler ne marka ve hangi tip O da önemli.
 
Bağlı nötr hattı Siemens kullanıyorum başka bir 2.motor daha var aynı yerde kumanda devresi için nötr kullanıyorum çıkışlarda Rst aldım buat dansa topraklamayı çektim Nötr boş kalırsa diğer motor için sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. Onada Topraklama girmek gerekiyor ama 1.motor iletken ile temas halinde kaçak akımı attırıyor.
 
Yanlis anlamadiysam iki motor var ve birinde kumanda devresi var. digerinde paket şalter var doğru mu?..iki motor da tek roleyemi bağlı?..
 
Kısacası kaçak aklımdaki nötr gerekli ama başka motor için bu motordan sadece Rst bağladım gövdeye topraklama girişi yaptığımda kaçak akım atıyor panodan kaçak akımsız 3 fazlı sigorta koysak topraklama çeksek bir sıkıntı olurmu yada başka bir kaçak akım daha mı ekleyeyim nötr boş bırakayım hangisi daha iyi olur.
 
Tek role ile 30 ma kacak akim rolesini iki motor da tutturman biraz zor kardeşim..selektivite de hata varsa yani role tipleri yanlis seçildiği için 30 ile birlikte 300 ma da atiyor olabilir.ya da sen bi yerlerde nötr ve toprak hattini bir şekilde birleştiriyorsun kacak olusuyor..30 ma roleyi ilk olarak paket salterli olan motorda dene.söylediğim şekilde bağla.motorda bir sorun yoksa problem olmayacaktır role aktif olacaktır..imkanin varsa başka bir role de diğer motora bagla.kumanda devrende bir sorun yoksa o da calisacaktir..yani her motora ayri role bağlamalisin...ki ilerde motorlarda bir sorun oldugunda ve role attiginda hangisinden kaynaklandigini tespit etmen kolay olsun.
 
RST-N nereye bağladığınızda sorun olmuyor?
 
Rst N yi roleye gireceksin..cikista nötr u bos birakacaksin.paket salterli olan da bu şekilde bagla.calisir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst