kaç kva lık jeneratör gerekli?

Slmlar arkadaŞlar ben ÖĞretemenİm ve ÇİftÇİlİkte yapiyorum ayni zaman aklima gelen bİŞeyİ sormak İstedİm benİm sondaj kuyusunda 10 kw dalgiŞ pompa ÇaliŞiyo ve cok memnunum elektİrİk olmayan bİr bÖlgede bu dalgiŞ pompayai ÇaliŞtirabİlecek dayanik gÜÇlÜ ve ekonomİk bİr jenaratÖr varmidir dÜzenlİ olurmu acaba sİmdİden teŞekÜrler sİzden alacam fİkİrlerle gelecek yili bunu uygulamaya geÇİrmeyİ dÜŞÜnÜyorum
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sayin pekmezkafa, 10 KW lik dalgic pompanizi mumkunse yildiz/ucgen pano uzerinden calistirmanizi ve 33 KVA dan kucuk jenerator kullanmamanizi ( demeraj akiminizin yaklasik 2.5 kati ) tavsiye ederim. Bu pompa direkt kalkis ile calismak durumundaysa bu durumda 77 KVA civarindaki jeneratorleri arastirmak gerekir.Saygilar
 
sayın arkadaşım sana en az 125 KVA bir jeneratör gerekli.
Demeraj değerleri fazla ise bu gücü büyütmelisin
 
arkadaşlar merhabalar,
Çalıştığım işletmede:
L1 fazı=175A
L2 fazı=180A
L3 fazı=180A
pens ampermetreyle ölçtüğümde yukarıdaki değerleri okuyorum
bu işletmeye kaç kva lık jeneratör gereklidir.
hesabı nasıl yapılır.
kw yi kva çevirme gibi
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

hesap yapan arkadaşlar akımlara dikkat lütfen akımları 100 er amper düsük almışsınız.
 
Sayin i.tandogan bey, Ilerleyen mesajlarda zaten bu alinan dusuk 100 er Amperlik hesabin daha sonradan yapilan mesaj duzeltmelerinden kaynaklandigini sogledi arkadaslar .
 
Arkadaşlar çalıştığım yerde 300tonlk,450 tonluk 6300V'la çalışan kreynlere jeneratör düşünmekteyiz..Ayrıca 400V ile çalışan kreynlerde var..bunlar sahanın çeşitli yerlerinde ve çeşitli TM lerinden besleniyor..bende bilgi olarak üzerlerindeki motorların güçleri var..jeneratör güçlerini nasıl hsaplıcam?
 
arkadaşlar merhabalar,
Çalıştığım işletmede:
L1 fazı=175A
L2 fazı=180A
L3 fazı=180A
pens ampermetreyle ölçtüğümde yukarıdaki değerleri okuyorum
bu işletmeye kaç kva lık jeneratör gereklidir.
hesabı nasıl yapılır.
kw yi kva çevirme gibi
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ölçümleme tekniğinde Pensampermetre ile görebildiğiniz değer Pensampermetrenizin TRMS özelliği yok ise gerçek değer olmayabilir. Jeneratör seçimi için kalkış akımları, Krest faktörü, K faktörü, cos,Pf gibi değerler önemli olduğu gibi jeneratörün devamlı olarak verebileceği güç değerleride önemlidir.
 
arkadaşlar amperleri tekrar bi okurmusunuz bu arkadaş fazlardan 175,180,180 amper akım çekiyor gidip 66 kva lık jeneratör almasın bu değerlerle.yanlış olabilir verdiği değerler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst