Kısa Devreyle Ev Isıtma Sistemi Hakkında

sımdı enduksyon ısıtmaya ulastım bu devreyı yapıp bakır borulardan dolastırsak devır daım pompasıylada peteklerden tabı termostat felan nasıl olur basıt enduksyon ısıtma devresı olan arkadas varmı acaba bana kaca mal olur yada hazırları varmı bılgısı olan varsa ıyı olur tesekkur..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ewet aslında dedıgın gıbı elektrık tuketımı baya fazla elektrıklı kombılerın bende az once arastırdım ama kombımde anlayamadıgım gunde 55 te yaktıgım zaman 16 metrekup dogalgaz yakması bunu cozemıyorum bu yuzden alternatıf yontem arıyorum:)

Bahsettiğiniz değer çok yüksek bir değer. Yüksek bir değer derken normal bir daire için 8metre petek varsayalım. Ama eğer villa tarzı bir yer ise durum değişir. Durumun değişiklik göstereceği önemli bir nokta ise ısı kaybınızdır. Yani alt kalt varmı, ısıtılıyormu? Üst kat varmı? ısıtılıyormu? Gibi gibi bir sürü değişken. Ama size şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki ısı yalıtımınız ortanın altında kötü olsun varsayalım, bağlı petek gücüne uygun bir kombi (8 metre petek gibi) günlük tüketiminiz söylediğiniz 55 °C sistem su sıcaklığında olduğunda 10-12m³ civarında olur.
 
evet genleşmenin bilincindeyim bağlı olarak tankda mantıklı termostat zaten hermatik sobada var ama soba uykumoduna geçse bile ızgaralar'ın soğuması zaman alacagı için dizayn edilen bakır borular ısınmaya devam edecektir 2.bir kurulcak olan bahsettiğim düzenek içinde termostat kullanılması şart ventili nedir onu bilmiyorum
 
aynen tam bahsettıgınız gıbı 8 metre petek var ama 16 metrekup yakıyor bazen daha bıle fazla
 
evet genleşmenin bilincindeyim bağlı olarak tankda mantıklı termostat zaten hermatik sobada var ama soba uykumoduna geçse bile ızgaralar'ın soğuması zaman alacagı için dizayn edilen bakır borular ısınmaya devam edecektir 2.bir kurulcak olan bahsettiğim düzenek içinde termostat kullanılması şart ventili nedir onu bilmiyorum

Kapalı devre diye tabir ettiğimiz ısıtma düzeneklerin de sistem basıncı 1-1,5 bar seviyelerinde olması uygundur. Olası istenmeyen bir durumda sistemde ki basınç fazlasını tahliye etmeye yarayan bir mekanik vanadır. Isıtma sistemi üzerindeki bir boruya T ile bağlantı yapılır. Kombi vs. sistemlerde genelinde 3bar olarak seçilir.
 
aynen tam bahsettıgınız gıbı 8 metre petek var ama 16 metrekup yakıyor bazen daha bıle fazla

Evin ısı değişenleri çok önemli dediğim gibi ama üst kattasınızdır çatı yoktur direk beton ve üzeri atmosfer mi? Eğer böyle bir durumunuz söz konusu değilse kombiniz servis tarafından kontrolünü öneririm. Servis rutin (filtererin kontrolü, gaz ayarlarının kontrolü vs.) kontrollerinden sonra yazacağım iki parametreyi kontrol etmesi gerekir. 1 Brulör bekleme süresi, 2 Brulör sonrası pompa devrede kalma süresi
 
ardatugrul verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Ayrıca konuya dail olan arkadaşlarında dikkatine şunu belirtmek isterim petek giriş çıkışı alt alta ise bundanda büyük yakıt sarfiyatı oluyor sağlı sollu bağlantı olmalıdır yani bir taraftan giriş öbür yandan çıkış yapılmalıdır 2.faktör yine tesisatçıların kolayına gelip işçilikten ve malzemeden kaçmaları yani kombiden direkt peteklere götürmek yerine T ile dağıtım yapmaları aşırı yakıt tüketimi ve ısı kaybına neden olur diğer ısı kaybı yalıtım'ın çift duvar arasına veya en dışa yapılması nedeniyle iç duvar ve sıva ısınana kadar ısı kaybu olur. şahsen evim olsa iç yalıtım yaptırmadan girmem eve

ve ayrıca camların çok oluşu, büyük oluşu ısıtıcı yada soğutucu petek fazifesinide görür
 
Son düzenleme:
42 volt resıstans ıcın neler gereklı bılen arkadaşlar varmı bi arkadasım rusyada 12 v sofben gormüş
 
Son düzenleme:
voltaj'ın düşük olması az tüketim anlamına gelmez bence çekilen ampere bak 5 amper çekse 220volt 5 amperde ıstıcı var (örn). araçta kullanacaksan o başka. ben 50 volt la normal ısıtıcı çalıştırdım 7 amper çekti yani pire için yorgan yaktım;)
 
bu ayki faturam az geldi 400 tl arkadaslar cok sevınclıyım:) kombıye yakın olan peteklerı kıstım collektorden uzak olanları actım hem ev ıyı ısınmaya basladı hemde fatura yumusadı:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,539
Kullanıcılar
450,132
Son üye
probey313

Yeni konular

Geri
Üst