Kısa Devre Hesabı - Şebeke Bilgileri Nereden Elde Edilebilir?

kagem

Üye
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
156
Puanları
1
Gerek Şebeke tarafı kısa devre gücü olsun, gerek 154/-kV trafo bilgileri olsun, YG projelerindeki kısa devre hesaplarında ihtiyaç duyulan bilgiler nereden elde edilir? TEİAŞ'ın sitesinde sadece yaz-kış kısa devre akım değerlerini bulabildim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
TEİAŞ'ın sitesinde yukarıda da belirttiğim gibi sadece mevsimsel kısa devre akımları bulunuyor. 154/-kV trafoları besleyen şebeke kısa devre güçleri veya bu trafoların yüzde kısa devre gerilimleri gibi bilgiler yok. Ben bu bilgilere nasıl ulaşabilirim, onu merak ediyorum.
 
Son düzenleme:
Sitede YG projesi yapan mı yok, yapanlar bilgi paylaşmaktan mı imtina ediyor anlayamadım.
 
hangi trafo merkezinin kısa devre etüdünü yapacaksanız o trafo merkezini iş%uk degerlerini ögrenebilirsiniz. Genelde 100MVA 'lık trafoların %uk degeri 12-12.5 arasındadır. Siz hangi merkezin etüdünü yapacaksınız.
 
hangi trafo merkezinin kısa devre etüdünü yapacaksanız o trafo merkezini iş%uk degerlerini ögrenebilirsiniz. Genelde 100MVA 'lık trafoların %uk degeri 12-12.5 arasındadır. Siz hangi merkezin etüdünü yapacaksınız.

Hiçbirininkini, sadece bilgileri (154/-kV trafoları besleyen şebeke kısa devre güçleri veya bu trafoların yüzde kısa devre gerilimleri gibi bilgiler) nereden temin edebilirim, onu merak ediyorum. Öğrenilebileceğini ben de biliyorum da, nereden öğrenilebilir, onu bilmiyorum.
 
İki yol var;
1. trafo gücüne göre % uk lar bellidir.
2.İlgili kuruma yazı ile başvurup öğrenmek..
hangi noktanın kısa devresini hesaplayacaksanız..kısa devre gücünü de sorup öğrenebilirsiniz..
başka yolu yok
 
tüm arkadaşlara selamlar,

OBN'ndaki kısadevre gücümüzü Teiaş'a sorarak öğrenebiliyoruz , lakin taahhüt edilen gücün gerçekle ne kadar bağdaştığnı anlayabilmek için herhangi bir ölçüm metodu var mı ? Yani 380 KV şaltta OBN'daki kısa devre gücü 10000MVA deniyor , peki gerçekte bu ne kadar ? Bunu nasıl ölçebilirim ?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst