Kırmızı Topu Yakalayan Akıllı Robot Kol

Harika olmuş elinize sağlık
 
çok güzel bir çalışma ellerinize sağlık
 
kardes calısman cok güzel tebrikler.yanlız hocalarına selam söyle tezin türkcesini tercüme yaptırsınlar.bu tezi siz amerika veya ingiltere icinmi yaptınız.bu memlekette herkes ingilizce bilmiyor ve ox'ford mezunu degil.
 
Tebrikler güzel bir tez çalışmanız olmuş. Merak ettiğim bir kaç şey var, topun koordinatlarını çıkartarak mı hareket ettiriyorsunuz yoksa görüntüde topu büyütmeye mi çalışıyorsunuz? eğer koordinatı bir kere çıkartabiliyorsanız tek hamlede topa ulaşmanız gerekmez mi? Bir de kamera gördüğüm kadarıyla hareketli değil. Bu sebeple kolun hareketi esnasında hedef konumda değişiklik oluyor mu? Yani bazen top kameranın tam ortasında görünüyorken kol ileri yönde adım attığında top, kameranın alt kısmında kalıyor olmalı.
Diğer kullanıcıların kendilerini geliştirmesi adına tecrübelerinizi de video ile birlikte paylaşırsanız daha çok faydalı olmuş olursunuz. İyi forumlar


Gecikmiş bir cevap olacak ama uzun süredir online olmadığım için yeni okuyabildim. projede görüntü işleme tekniği kullanılarak topun kordinatı tespit edilmemekte sadece topun kameraya olan pozisyonu tespit edilip her defasında kameranın merkez konumuna getirilmekte.Topa yaklaşma işlemi ise dikey harekette kamera frame'inin altında ve üstünde kalan top görüntüsü aracılığıyla topa yaklaşmaktadır.ekrandaki top görüntüsünün belirli bir büyüklüğe ulaşmasıyla da topu yakalamaktadır.

Ayrıca delphi de görüntü işleme kompanentleri soran arkadaşlar olmuş ben sadece TVVİDEOGRABBER modulüyle kamera görüntüsünü almıştı geri kalan kırmızı top tespiti ve pixel hesaplamalarını kendi yazdığım programlarla çözümledim.
[h=3]ilginizden ötürü teşekkürler[/h]>My Diplom Project | recep boydak
[h=3][/h]
 
süper ötesi birşey olmuş
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst