küçük jenaratör yapımı için bir kaç soru?

abdulvatan arkadaşım ilk öncela ilginden dolayı teşekkür ediyorum. yazdigiklarindan bişey anlamadım desem daha doğrusu " 1.20mm emaye bobin telinden sardın 9 adet olsun 50 x30x10 24 adet mıknatıs dizany ettin diyelim " bu kısmı anlamadım. Ben tekrar yazıyorum benim bildiğim sadece emaye bakır telin mıknatısın + - kutupları arasında dönmesiyle akım elde etme ve bu akımın voltajını sarımın çokluğu, amperini ise telin kalınlığı ile olması doğrudur değil mi?


Alabileceğin akım alternatör gücü ile orantılı. Diyelimki bobinlerin sarım sayısını arttırdın ve 10V ürettin. Alternatörün güçü ise 10W. Bu durumda teli ne kadar kalınlaştırırsan kalınlaştır çekebileceğin akım 1A olacaktır.

Sarım sayısını iyice arttırdın ve 100V ürettin. Bu durumda çekebileceğin akım 0.1A in üstüne çıkamayacak.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşlar valla kafayı yiyeceğim sizide çok uğraştırıyorum kusuruma bakmayın ama maksadım ilim öğrenmek ben bunu yapmak istiyorum neler yapmam lazım sarımla ilgili bana yön vereceğiniz bir resim veya döküman var mı acaba veya benim yaptığım ( 2.5Volt aldığım aleti neler yapabilirim ki böyle olsun ) ? Saygılar.

 
slm arkadaşım ilgi alanınla çok yakından takip ve yapmakta olan biriyim belki fikir verebilirim yazdıkları hepsi mevcut ama örneğin
1.bobin teli çapı
2bobinin kaç sipir sarman
3.mıknatıs seçimi
bobin teli çap yani kalınığı artıkça amper gücü yüksek olur tabi sardığın bobin sayısıda önemli diyelimki 120 tur 1.20mm emaye bobin telinden sardın 9 adet olsun 50 x30x10 24 adet mıknatıs dizany ettin diyelim. tabi enönemli unsur mıknatısların gücü neodyum mıknatıs kullanırsan alacağın akım volt tabiki rpm (devir) 400 devirde 700-750 wat ortama, tabi devir yükseldikçe değerlerde artıyor. bu bahsettiğim çalışma biraz masraflıdır.ama iyibir alternatör elde etmiş olursun eğer küçük çaplı bir çalışma yapmak düşüncesindeysen ametek dc motorlar birde step motorlar var onlarla iyi bir enerji elde edebilirsin.

Mıkantısları dizerken kuzey-güney diye mi dizeyim yoksa sadece kuzey ya da sadece güney tarafları mı emyae tellere baksın? Cevap verebilirsen çok sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst