Jeneratörlerde Transfer

Datakom'un DKG-105 ürünü en kolay çözüm. 96x96 ölçülerinde. Genelde tüm servisler bunu kullanıyor.
ölçülerini yanlış vermişim 72x72 olacak
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Yapacağın iş transfer işi ise sorunu bahsetmiş olduğun ürün ile basit olarak çözebilirsin. Hatta röle kullanarakta hallede bilirsin. Fakat özel bir ürün kullanıldı diyorsun. Jeneratörcülerin kullanmış oldukları ürünler. Genelleikle senkronizasyon özellikleri olan ürünlerdir. Sistemde senkronizasyon var ise şu parametrelere de ihtiyaç bulunmakta.

1-Gerilim
2-Frekans
3-Faz açıları
 
öncelikle şimdiden teşekkürler.DKG-105 sistemli bir kontrol panelimiz var. 220 volt enerji için 5 kw dizel jeneratörümüz mevcut .sağlık ocağında aşı dolabı için kullanıyoruz .panel çıkışı 5 kablo mevcut. jeneratör bakımını bir motor ustasına yaptırdık.fakat dükkandan jeneratör yerine getirdiğimizde kabloların nasıl bağlandığını beceremedik .acaba resimli olarak kontrol paneli çıkış kablolarının jeneratördeki bağlantı kablolarıyla bağlantı şeklini içeren bir resimle paylaşabilirmisiniz.DKG-105 kullanım klavuzunun sonundaki bağlantı elektrik şemasından birşey çözemedik.
 
Elektrikçi değilseniz bu işi yapmanızı tavsiye etmem . Yanlış bir bağlantı hem size hem makinenize zarar verebilir . Bağlantı şemanız şu .
7639adsiz.jpg


Tamire gidip geri geldiğine göre büyük ihtimal yük bağlantı uçları sökülmüştür. L1 L2 L3 uçları alternatör sistem besleme uçları . N nötr .
Kontrol cihazı üzerinde 1 numara nötr bağlantısı . 2-3 ve 6-7 Şebeke ve alternatör çakışmasını önleyen koruma devresi kontakları .
9 dizel motor yağ seviye sensörü kontağı
8 dizel motor aşırı ısı sensörü kontağı
14 akü bağlantısı
10 -11 dizel motor marş devresi
12 alarm devresi
Zaten bu uçlar katalogda yazıyor.
 
pano çıkışı 5 kablo var .jeneratörde bunların bağlanacağı yerleri çözemedik .bu şemayla elektrikçi ustalar baktılar ama onlarda yapamadılar
 
pano çıkışı 5 kablo var .jeneratörde bunların bağlanacağı yerleri çözemedik .bu şemayla elektrikçi ustalar baktılar ama onlarda yapamadılar
Elinde bağlantı şeması olan bir makinayı sisteme bağlayamıyorlarsa onlar gitsin , ustalar gelsin mümkünse . Cebine pense tornavida koyanın adı usta olmaz . Elektrikçi olur en iyimser tabirle.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst