EMKO ATS-10 Bağlantısı

ugurselki

Üye
Katılım
20 Ocak 2015
Mesajlar
210
Puanları
31
Yaş
41
Konum
izmir
Merhaba Arkadaşlar;
Bu cumartesi EMKO nun ATS-10 model nolu otomatik jeneratör transfer rölesini bağladım.Ancak Şebeke gerilimini uygulamadan yaklaşık 10 sn sonra cihaz tam anlamıyla havaya uçtu.Öncesinde gözlemlediğim röle üzerindeki "ŞEBEKE KONTAKTÖR" durum ledinin yeşil yanıp sönmesiydi(Tabi bu durum normal zira kontaktör zamanı 20 sn gecikme 1 sn olarak ayarlamıştım) ve gerilim değerinide 382V olarak okuduğu idi.Röle ile ilgili dosyayı ekte gönderdim.Sizlere sorularım ise şu;
1)Şebeke ve jeneratör nötrleri sistemde ortak ve ayırmanın imkanı yok.Bana anlamsız gelsede bu aksilikte bir nedeni olmuş olabilirmi?
2)Bağlantı şemasında görülen,Şebeke ölçüm girişlerinin faz sırası ile jeneratör kontaktörü için 17 nolu pine bağlanan ve jeneratör hattı üzerinden alınan enerji /faz girişinin farklı olması bu durumun nedeni olabilirmi?
cihazdaki tüm varistörler adeta havya ile sökülmüş gibi yerinden fırladı.Bu kadar basit bir konuda böyle bir durum yaşamakta açıkçası benim moralimi çok bozdu.Cihazda üretime dayalı bir hata olabileceğini düşünüyorum(tabii olabilir kul yapısı bunlar yoksa firma oldukça kaliteli ve daima tercih ettiğim bir firmadır yanlış anlaşılmasın) ama kendimden olmuş olabilecek bir hatayı varsa anlamak isterim.Yardımlarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

  • ats-10_trk_manuel_v01.pdf
    736.1 KB · Görüntüleme: 28
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst