Jeneratörde elektrikli cihaz çalışmıyor??

memik

Üye
Katılım
19 Kas 2007
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
33
arkadaşlar benim problemim geçenlerde bir villaya 16 kwa lık bir jeneratör bağladık Şebeke enerjisiyle evdeki bütün cihaz çalışıo yalnız jeneratörü devreye sokunca elektrik süpürgesi(halı yıkama makinesi) ve elektrikli firin çalışmıyo bütün prizlerde denedik çalışmıo ama şabekede çalışo diğer cihazlarda jeneratörde gayet güzel çalışıo evde hatta regületör bile var ama neden bu sorunu yaratıo frekansı bile jeneratör 50hz sabit verio konu hakkında yardımlarınıza şimdiden teşekkür ediorum..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
anladığım kadarıyla jeneratör nötürü binaya ulaşmıyor jeneratör çalışırken kontrol edin kesinlikle jeneratör voltajını faz nötr arası evdeki prizlerin herhangi birinden olçün göreceksiniz
 
bakın herşey çalışıo bi tek süpürge ve fırın çalışmı nötr gelmese ne lamba yanar ne klima nde televizyon şofben çalışır
 
tesis 380 se nötr sorunu olabilir televiyon ıvır zıvır aletler nötr bağlantısı olmadan üç fazlı sistemde dengeli yükte nötrsüz çalışabilir fırının gücü yüksek olduğu için dengeli yükü bozuyor ve nötr gerekiyor olabilir
 
arkadas jeneratörün nötrü kontrol et yani bağlı olduğundan emin isen sen jen. çalışırken o regülatürü devreden çikarsana çünkü jen. indüktif,regülatör indf,süpürge indüktif devrede malum kondansatör yoktur ve jen.'den çok gereksiz ve yüksek akımlar çekilir unutma!
 
arkadaşım taret'inde söyledigi gibi yapıcagın tek şey regülatör'ü devreden cıkartmak.jeneratör transferini regülatörden sonra bagla.
 
arkadaşlar sorunu burdaki tavsiyelerle veya başka çözüm yoluyla bulursanız lütfen yazınız kolay gele
 
1- jeneratör çıkışlarında faz varmı kontrol etmelisin .
2-jeneratöer çıkışındaki nötr- faz arası voltaj varmı bi ölçmelisin
3- elektrik gitiğinde veya kendin şebekeyi kestiğinde prizlerdeki faz nötr arasındaki gerilimi bi ölç
tahminim nötr sorunu olmalı yukardaki söylediğim şeyleri yaparsan bulunubilir arıza .
 
arkadaşlar benim problemim geçenlerde bir villaya 16 kwa lık bir jeneratör bağladık şebeke enerjisiyle evdeki bütün cihaz çalışıo yalnız jeneratörü devreye sokunca elektrik süpürgesi(halı yıkama makinesi) ve elektrikli firin çalışmıyo bütün prizlerde denedik çalışmıo ama şabekede çalışo diğer cihazlarda jeneratörde gayet güzel çalışıo evde hatta regületör bile var ama neden bu sorunu yaratıo frekansı bile jeneratör 50hz sabit verio konu hakkında yardımlarınıza şimdiden teşekkür ediorum..

Aklıma takılan şu acaba sorunun kaynağımıdır.

Elektrik süpürgesinde hız kontrol devresi, fırın ise acaba microdalga mı. eğer öyleyse jeneratör alternatörünün empedansının şebekeye göre çok yüksek olmasından dolayı bu çalışmayan cihazların jeneratöre doğru yapabileceği harmoniklerden dolayı çalışamıyor olabilirmi. Benzeri bir olay Gaziantep Vergi Dairesinde benzer bir olaya şahit olmuştum. çözümü ise ASLINDA KONULMAMASI GEREKİRKEN jeneratör çıkışına 1kVAR lık 3 faz 500 Voltluk kondansatör kullanmıştım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,721
Kullanıcılar
449,958
Son üye
maxicten

Yeni konular

Geri
Üst