Jeneratör ile ilgili soru

ismosoft

Üye
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar rüzgardan elektrik elde ederken kullanılan adım motorunu hassas ama yinede normal motor ile denesek olur mu?Normal motor ile step(adım) motorunun arasındaki tek fark hassaslık mıdır?Eğer sert olmasına rağmen normal motor kullanılırsa nasıl kullanacağım.Yani motorun ucunu(nasıl söylesem dönen yeri yani) çevirip(döndürüp) sonra + - bağlantı kısımlarına ampul takarak yada sarjlı pil takarakmı.
Birde Köprü Doğrultucu mecburimidir, bu devrede rolü nedir, nerede bulunur.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşlar lütfen yardım edin ne yapmalıyım elektrik üretmek için normal motor kullanabilir miyim?Hangi daha iyidir adım motoru mu alternetör mü dc motor mu?
 
canım sen öncelikle motor kullanamazsın .kullanacağın dinamo olacak. yani kutup sargısı ve statoe sargısı olacak. dışarıdan doğru akım vererek kutuplara enerji elde edeceksin. tabi bu arada doğru akımı verirken rotoru döndrmeyi unutma.
birde senin bu apmak istediğin bsit bir deney mi sahici bir proje mi ona göre bilgi vereliç
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst