Jeneratör çıkışında anormallik

yataylimit

Üye
Katılım
15 Nis 2022
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba arkadaşlar. Bugün eve dizel bir monofaze jeneratör takmaya geldiler. Üç faz gelen eve trifaze transfer panosu kullanarak bağlantı yaptılar. Yani jeneratör çıkışında üç fazımız birleşmiş ve eve girmiş oluyor, buraya kadar sorun yok. Evin dışındaki ana sigortaya kadar jeneratörden 230 Volt geliyor, buraya kadar da tamam. Ancak evin içindeki ana sigorta panosunda bulunan üç uçlu ana sigortaya, sigorta kapalıyken 190 Volt geliyor, açıkken hiç voltaj gelmiyor ve evdeki hiçbir cihaz çalışmıyor. Transfer panosunu test için söküp doğrudan jenaratörden bağlantı yaptıklarında bile durum aynı. Yani sorun transfer panosunda olamaz.

Jeneratör devreden çıkıp Şebeke geldiğinde ise her şey normale dönüyor. Gelen ekip bir türlü işin içinden çıkamadı ve yarın tekrar gelecekler. Benim de aklım almadığı için buraya yazmak istedim. Jeneratörle panonun arası 6 metre kadar var. Kablolarda gevşeklik olabileceği veya kablo kalınlığının yetersiz olabileceğini düşünüyorum ama jenaratöre giden kablo kalınlığı ile sayaçtan eve giren kablo kalınlığı da aynı (4 mm).

Fikri olan yazabilirse çok sevinirim.
Teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
öyle şeymi olr illaki terslik vardır
 
Voltajı düşüren bir şey var ya jeneratör tam cıkış veremiyor yüke binince yada Transfer panosunu da bir sorun veya voltaj yükseltici ayarlıyacaklar ama bana kalırsa jeneratör tam performans veremiyor jeneratörden cıkan 220 AC Transfer panosunu na giriyor Transfer panosundan cıkan 220 AC eve geliyor ama eve 190 v geliyor ya jeneratörde yada Transfer panosun da sorun var 220 190V düşmesi için voltaj düşürücü olması lazım aksine voltaj yükseltici olsaydı 190V 220 olurdu ne varsa Transfer panosu ile jeneratör arasında var
 

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,278
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst