istasyon tavsiyesi

halhal

Üye
Katılım
19 Haz 2016
Mesajlar
325
Puanları
1
Yaş
41
merhaba,

amatör olarak kart kurcalamaya başladım. Havya neredeyse hiç kullanmadım diyebilirim. SMD malzemeleri rahatlıkla söküp takabileceğim bir ürün arıyorum. normal havya ile lehimi yakıyor malzemenin bacaklarına zarar veriyorum.

Bana bir havya istasyonu önerir misiniz?

http://urun.n11.com/lehim-ve-havya/...gclid=COatm9jEvs8CFdUaGwody-YPQw&gclsrc=aw.ds

şöyle bir model buldum. bu olabilir başka ürünler olabilir fikirlerinize ihtiyacım var.

teşekkür ederim
 
konu hakkında öneri yok mudur?
 
konu hakkında öneri yok mudur?
merhaba önce lehim yapma tekniğini geliştirmen gerekli sonra havya seçimi yap bence havya seçimini isi kontrollu olması lazım smd çalışmak için örnek tellı malzemede 300 derece isiyla çalışıyorsan smd malzemede 170-225 arası çalışman lazım pcb kalıtesıne gorede seçmek gerekır isi oranını
 
Eyw hocam.
Linkte paylaştığım proskit ile ilgili ne düşünüyorsunuz.
İşimi görür mü.
Basitten orta seviye ye kadar
 
proskit 25 watt smd için olur bende kullanıyorum yınede tavsiyem isi ayarlı havya olur ben kullanıyorum her yere isi kontrollu havya gitmıyor trafosu vs ağır proskit ac 220 ile çalışıyor çantamda proskit taşiyorum :) çalışma masamda hava istasyonlu isi kontrollu havyaları kullanıyorum kisacası yaşim 62 15 tl lik avometre kullanırım ama havyaya gelince maddıyata bakmam arızacılıkta ölçme yanlış olsa sorun olmaz ama yanliş havya kullanip pcb devreyı yakarsan yolları kaldırırsan telafısı zor arızalara sebep olursun bunuda kimse ıstemezbir örnek vereyım arıza tamırınde benım pcb kartımı tamire vercem adam lehim pastası kullanacak devrede goreceğım adamı affetmem gerı konuşursa doverım:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst