is cok (mu acaba)

saitdeniz

Üye
Katılım
2 Eki 2008
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
arkadşlar bilmiyorum ben mi cok yanılıyorum...

herkes okumus cok güzel.. cok iyi bilgi sahibi olmus buda cok guzel..
ama benim kızdıgım nokta herkes is arıyor..

ulkede işsizlik varsa bunun sebebi cok işci olmasından degil az iş veren olmasındandır bence...

herkes kariyerine okudugu okula güveniyoda diploma adama para kazandırmıyo.. bence burda "nasıl olur mühendise 500 ytl veriyo teknikere iş yok ayaklanalım" diyenler işte o diplamaya güvendigi için şimdi boşluktalar çünkü üniversiteyi kazandıgımızda tamm ya mühendis oldum yırttım mezun olurum mühendisim ya en az bi kaç bin maaş alırım bilinci oluyo bi cogunda..

ya kardeşim ne yapıyorsan yap kendi işini yap.. üret.. 3 e al 5 e sat ama kendi işini yap.. niye bi cok kişi kendini koşulandırıyor baskasının yanında calışmaya..

diyceksinizki paramı var iş kurmaya haklısın..

hiç bişi yapamazsan kirala 15 m2 bi dükkan cd sat. incik boncuk sat maliyeti gideri ne kadar.. emin olun arkadasıma kalan kar 800 900 ytl.. ve orayı bi kaç bin ytl masrafla actı..

baska bi arkadsım napiyo biliyormusunz .. almış bi teleskop geceleri millete yıldızları seyrettiriyo 1 ytl karşiligi.. gunde 3 saat calışıyorum diyor ve hergun 15 20 kişi bakıyor diyor yalanda degil siz hesaplayın bu adam ne kadar kazanıyor sadece akşamları..

yanlış anlaşılmasın bunlar vasıfsız ilkokul terk adamlar degil... en az bizim kadar diploması olan arkadşlar.
ömür boyuda bu işleri yapcak adamlarda degil ama adamlar baslamıs para biriktiriyo yeni iş planları yapıyo ve gayette mutlular

herkes tuturmus iç yok arkadş ben 24 yasındayım belki havada ucuyorum hayatı bilmiyorum belki.. ama kendi işini kendin yaratcaksın ..

bi hocamzı bize bir sey dedi onun sözü söyle..

ucuz , basit ama kullanışlı bir sey üret. .2 ytl karla sat. turkiyede her 100 kşiiden biri alsın. 1,6 tirilyon kazan :D
potansiyel var arkadşlar bu memlektete birşeyler satabilecegniz cok insan var

bu adam ne diyo yaw diyenlerede rahmetli cem karaca nın sözleriyle yanıt vermek isityorum

USTAM GELDİ SIRTIMA VURDU
"UNUT" DEDİ ROMANLARI
İŞCİSİN SEN İŞCİ KAL
GİY DEDİ TULUMLARI

bunlar benim şahsi fikirlerimdir.
 
Yök iş alanı dar olan bölümler açar. mesela biyoloji... siz bu bölüme büyük umutlarla okursunuz ancak herşey diploma aldıktan sonra başlar. devlet okulları formasyoın dersleri almamışsa öğretmen olmasına müsade etmez. eleman bu sefer özel okulları dershaneleri dener özel okullar dershaneler maliyeti düşük tutar. öss rehber kitaplarında biyoloji için veterinerlikte çalışabilir der tarım il müdürlüğünde çalışabilir der çalışma sahası geniş diye boyama kullanır. renkse renk şekilse şekil sanki rehber kitaplarını okuyup biyoloji bölümünden mezun olmak karlı bir iş gibi görünür. oysa palavra olduğu sonradan anlaşılır. yök iş yapmayacak bölümleri açar dershanelerse boşta öğrenci olmaması için abarta abarta anlatım kullanarak rehber kitapları çıkarır. yahu benim oss ye girdiğim zamanlarda genetik mühendisliği haberleşme mühendisliği geleceğin meslekleri denirdi nerede o gelecek ? bi türlü gelmedi gitti. ancak konu dışı olarak şunuda söylerim elektrik ve elektronik mühendisleri için araştırma geliştirme sahası çıok fazla ancak buda yeterince ilgi görmüyor. aylar önce net üzerinden bir iş alacaktım iş kısaca fiber optik aracılığıyla sıvıdaki renksel analiz yapmak. ancak ben her iş aşaması için 1500 önerdim iş bitimi ise patent bana ait olması ve 2 yıl üretim gelirlerin %25 ini istedim eleman ne derse gülersiniz resmen trejikomedi resmen dram her aşama için 100 lira sadece 100 lira. işte bu yüzden bu ülkede hayat böyle sürer gider.
 
Herkes kendi işini yaparsa kimse birinin yanında çalışmaz.İşinizi büyütelim dersiniz birini alırsanız bir bakmışsınız sizin düşüncelerinizi kullanarak kimsenin yanında çalışmam diyerek sizin yaptığınız işin aynısını aynı yere yada yakınına açmış olur.Sizin potansiyelinizi böler gerliniz 800-900 ise düşer 400 TL 'ye.Bence herkes kendi işini değil herkes kendine uygun işi yapsın.Bir sürü cep tlf'cu var dip dibe.Sorarsan aylık kazanç eleman ihtiyacıda olunca 500 ytl'ye kadar düşüyor.Bizim eski işyerinin alt katı kuafördü.Çırak ustasına kızarak kuaförün yanına bir kuaför daha açtı.Zaten işlerin boyutu ve müşteri potansiyeli belli düştü geliri yarıya ve eleman çıkartsa bu sefer elindeki müşteriyi de kaybedebilir.Çözüm bence dükkan açmak değil.

Büyük işler yapmak büyük ekip ve ekipman lazım olur.Herkes kendi işini yaparsa bunu yapacak kalifiye ve büyük eleman bulunmaz.Merak etmeyin şu an firmalar büyük karlar kazanmıyor.Belki paralar dönüyor ama toptancı nakit ve zamanında ödenen çek ister müşteriler vereceklerini sallayıp durur.Ama kazanılan az paralarda şirket sahibinin karısına kendisine Jeep almasıyla harcanır.Herkes tassaruf ve fedakarlık etmeli.
 
kuaför arakdaşın benim gibi düşünmüş ama herkes benim gibi düşünürse sistem tutmaz :) .. şimdi onun yanında bi kac kişi calışıyordur.. benim yukardaki sözüm sadece burdaki vasıflı işini iyi bilipte iş yok diye aglasan arkadşalraydı.. arakdasın nasıl kendine guvenmiş ben demiş bu işi daha iyi yaparım zaten öle demese kuaförcunun yanına dukkan acmaya cesaret edemez.. piyasa tekel degil serbest rekabet.. hani iyidik hani vasıflıydık o zmn sonsuza kadar birierinin yanında calışmaktansa bizde bu rekabetin içinde olmaktan korkmıyalım... sadece satmakla da olmaz uretmekte lazım.. ama dedigin dogru tassaruf ve fedakarlık sart.. sakıp sabancının bi anısı vardı tam bilmiyorum ama mantıgı söyleydi....

hergun 3 kuruş kar etmeyi hedeflemiş ve o paraları biriktirmiş.. bir gun 4 kuruş kar etmiş ama 3ünü kenara koyup bu 1 falza ben bunu harcayım dememiş adam fazla kardan bile kar etmiş...
 
saitdeniz arkadaşımın düşüncesi kısmen doğru.ne varkı herkes işyeri çaliştıramaz.sorumluluk gerektirir.yanında eleman çalıştırıyorsan bu elemanın bir ailesi olduğunu geçindirmekle yükümlü olduğunu unutmamak gerekir......ve iş yapmak o kadar kolay değil.bunun stresine dayana bilmek önmeli olan.işverenlerin rahat olduğunumu düşünüyorsunuz.her an işini düşünmek zorunda..........
 
İşi bilipte iş yok demek biraz bilgisizlikte oluyor ama bu aralar hep projeler ölü fiyatlara yapılmakta bu da can sıkıyor.Mesela bir satış öyküsü vereyim kısa.Türkiyedeki çok büyük firmalardan birine Bakım destek konusunda bir ürün öneriyorsun ve yapılan maliyet analizlerene göre o satılacak olan cihaaz bakım masraflarını %50 indiriyor ve cihaz kendini bir senede amorti ediyor.Fakat firma nedendir bilinmez bunun elinin tersiyle itip biz onu öğrenemeyiz şimdi yapamayız edemeyiz diye cihazı ret ediyorlar.Gerçekler ortada bakım masrafları yüzde 50 inecek ve dnya üzerinde bu cihazı yapıp üreten firmanın yıllık satıştan aldığı para 50 milyon dolar civarında.Demek ki dünya bunu kullanıyor ve fayda olduğunu görüyor ama Örnek te verdiğim firma gibi Türkiye'deki çoğu firma bunu öğrenemeyiz yapamayız diye ret ediyor.Türkiye'deki maliyetlerin yüksek olmasınada devam edilmiş bulunuyor.Sonrada maliyetler yüksek denilip projeler ölü parasına yaptırılmaya çalışıyor.
 
sayın arkadaşım bu ülkede iş var iş verende var cahilce konuşmayılm lütfen diploma almak çok kolysa herkes alırdı teknikerlik ve mühendislik diplomasını hafife almak cehaletten başka birşey değildir 500 ytl ye mühendis çalışmaz evet bugun elektrik teknikeri ve mühendisi bu paraya çalışmaz çalışımız çalıştırılmasının teklifi şerefsizliktir bak kardeşim benim çok değerli arkadaşlarım yurtdışında binlerce dolar kazanıyorlar diploma insana kariyer yetki ve para kazandıran bir olaydır öyle 3 e al 5 esat işiyle bu işler olmuyor devletimin koyduğu yasaları lütfen oku incele işveren var kan emici birçoğu bence teknikerler ve mühendisler daha çok birlik olmalı yoksa ortalıkta cahiller çoğalıyor devlet elektrik mühendisine 2000 ytl maaş zaten veriyor bir mühendis kpss ye girip en fazla 1 sene bekler sonunda o parayı alır buda bu yazıyı yazan arkadaşın bilmesi gereken bir durum bu arada sayın başbakanımızdan allah razı olsun haklarımızı genişletti taban maaşımızı arttırdı :)
 
asgarta iyi güzel sayın başbakan elektrik müh.ne 2000 ytl verisin de şu soruları cevaplama lazım 1. herkes devlette çalışmak zorunda mı? 2. sayın başbakan kpps giren herkese işmi verebiliyor mu?(bir araştır bakalım yılda kaç müh. mezun oluyor ve kaç kadro açılıyor) 3. sayın başbakan bu hızla özelleştirmeye devam ederse zaten devlette çalışçak kadro kalır mı?
 
arkadaşlar işin kısası mühendis.tekniker.teknisyen arkadaşlar.devlet kurumlarında çalışmak bana biraz şans işi gibi geliyor.özel sektörde işler açık.ama fıyatlar düşük olduğundan maaşlarda düşük.istanbul gibi bir yerde yeni mezun bir mühendis 1500 ytlnin altında çalışmıyor zaten.ondan sonrası tamamen mühendis arkadaşlara bağlı mesleğini geliştirip yüksek maaşlar alabilir.10000 ytl alan mühendisler var.yani bu mühendisler demekki mesleklerinde çok başarılı.açıkcası ben mühendis yada tekniker değilim.çıraklıktan yetişmiş bir ustayım.20 seneye yakın maaşlı çalıştım.son aldığım maaş 1500 ytl idi.şu anda kendi işyerim var.yani söylemek istediğim benim gibi bir usta o maaşı aldıysa.bir elektrik mühendisinin 500 ytl gibi komik bir rakama çalışıyor denmesi bana saçma geliyor.....
 
haklısın insanın kendisini geliştirmesi çok önemli kardeşim ben 2 ay 500 ytl ye çalıstım
sabah 7 gece 12 yaptım bu doğru belki şerefsiz bi iş verene denk geldim bu en oğrusu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,404
Mesajlar
917,314
Kullanıcılar
450,302
Son üye
mel112

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst