Isısan Goodman Kanallı Tip

sorunu çözdüm dış ünitedeki elektronk kartlar arızalı.tek cihazınki arızalıydı.saglam cihazın kartını bozuk olanla değiştrdim.ilk sefer calıstı 2 . defa calıstrmadı o kartta ucmus.kart temn edildkten sonra kartları taktım cihazlar sorunsuz çalışıyor.


yardımlarınız için teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhabalar,
elimde bazı kartlar mevcut atıl kalacağına ihtiyacı olan arkadaşlara yollayabilirim.

iyi çalışmalar
 
merhaba sorun bitti mi bilmiyorum ama faydası olur belki...

iç ünitede 220V var mı , trafodan 24V çıkıyor mu ( R-C ) , termostatdan gelen kabloda 24V var mı ( Y-C ) , dış ünite geciktirici arızalı olabilir , kontaktör bobini sağlam mı ?

kolay gelsin...
 
ustalarım herkese iyi çalışmalar. bugün bu ürünlerdenbir banka şubesinde 4 tane denkgeldi. cihazların hepsiiç üniteler çalışmasına rağmen dış ünitefan ve kompresörü çalışmıyor du. kabloları devre şemasından kontrol ettiğimde kontaktör rolesinin beslemesinin gelmediğini tespit ettim. Yüksek basınç anahtarı diye tahmin ettiğim devre elemanının akım geçirmediğini ,üstündeki kırmızı düğmeye bastığımda kontaktörün çekip çalıştığını gördüm.ürün normal soğutmaya başladı. diğer 3 tanesinede aynı işlemi yaptığımda ürünlerin normal çalıştığını gördüm. dışünitede basınç yükselmesi gaz fazlalığından,fanın çalışmamasından ve kondenserin aşırı kirli olmasından kaynaklanacağını biliyorum. ürüne yabancı olduğum için başkabir sebebi olabilir mi diye siz saygıdeğer ustalarıma sormak istedim.ürünleri yarın tekrar kontroledeceğim. kondenser kirliliği dışında farklı biryere bakmam gerekiyor mu.yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler. hayırlı kazançlar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst