Isı sensör devresi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Jeula
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yeni bir konu açmamak için Benzer konu oldugu için buradan devam etmek daha mantıklı geldi.​

Kuluçka makinasında kullandığım W3001 Dijital Termostat (https://gazikulucka.com/magaza/kulu...F83SMEMsWXVN1YnsTRI6IY5es-e-ql1MA7vbOC5xdD3xI)​

Cihzın Eksi yönde devre tamamlayacak cihaza ihtiyacım var internet de aradım bulamadım belki aradığım ürünün tam adını yazamamaktan olabilir Çalışma presibi Buzdolabı termostat gibi olacak. Cihaza küçük bir fan bağlayacağım 25 dereceye çalışacak ısıyı 20 dereceye geldiğinde duracak. Uçuz ve pratik bir çihaz olması tercihimdir.​

Ekledim tam işini çözecek cihaz bu üstat Fanı, Soğuk Cooling çıkış rölesine bağla NTC sensörüde ortam sıcaklığını ölçecek yere yerleştir. Ayar menüsünden soğutma aktif et devam et hem röleside 10A fan için biçilmiş kaftan haydi rastgele .

Ekli dosyalar

• STC.webp
    STC.webp
    113.3 KB · Görüntüleme: 10
DRC, Evco, Enda bunlar kuluçka makinesinde kullanılan ''dijital termostattır.''

https://www.trendyol.com/stc/1000-2...kulucka-makinalarina-uygun-hassas-p-455398430
Sizin önerdiğiniz cihaz Fiytı yüksek olduğuna göre hem sıcklık hem soğuk konrol amaçlı sanıyorum ? Kuluçka makinasındn aldığın çıvcivleri yapmış olduğum ana kucağına koyuyorum çivcivle ilk doğduklarında üşümemesi lazım İlk başlarda 37 ve gün geçtikce ısı belli sıcaklıklara düşmeli onu ayarlamak için XHW3001 cihazım var. Ana kucagında fan çalıştırmam lazım onun için ilk başta aklıma gelen ısının düşmesi yönünde buzdolabı çalışma prensibi aklıma geldi. Aslında Burada ana kuçağında biriken agır havaya duyarlı sensör ile pis havanın temizlemesi üzerine bir şeyler yapmam lazım ! Büyük kümeslerde ortamı temizlemek için büyük fanlar çalışıyor oda kümesin içini temizleyerek kümes hayvanları sağlıklı büyümesini sağlıyor o sistemler pahalı sistemler. Orada biriken pis hava karbondioksit tarzı sersör gibi bize uçuz amatör sistemler lazım. Ana kucagı resmini cekersem atarım.

Dijital termostatlarda mantık tamamen sıcaklık ve soğukluk üzerinedir.
Set edilen sıcaklık veya soğukluk aralığına ulaşılınca sistem ya ısıtma yapar ya da soğutma.
Termostat çıkışına fan, ısıtıcı, soğutucu, motor vs bağlayabilirsiniz ve ekstra bir şeye ihtiyacınız olmaz.
Pahalı sistem dediğiniz sadece bir adet dijital termostattır. Zaten sizin mevcutta kurulu bir sistem yapınız var.
İnternetteki fiyatlar her zaman yüksektir. Toptan elektrik malzemeleri satan firmalarda ve beyaz eşya yedek parça satışı yapılan yerlerde çok daha ucuzdur. Kanımca, 700 Tl çok bir para değildir.

Dijital termostatlar diğer hazır modüllerden daha uzun ömürlüdür.

Sizin önerdiğiniz cihaz Fiytı yüksek olduğuna göre hem sıcklık hem soğuk konrol amaçlı sanıyorum ? Kuluçka makinasındn aldığın çıvcivleri yapmış olduğum ana kucağına koyuyorum çivcivle ilk doğduklarında üşümemesi lazım İlk başlarda 37 ve gün geçtikce ısı belli sıcaklıklara düşmeli onu ayarlamak için XHW3001 cihazım var. Ana kucagında fan çalıştırmam lazım onun için ilk başta aklıma gelen ısının düşmesi yönünde buzdolabı çalışma prensibi aklıma geldi. Aslında Burada ana kuçağında biriken agır havaya duyarlı sensör ile pis havanın temizlemesi üzerine bir şeyler yapmam lazım ! Büyük kümeslerde ortamı temizlemek için büyük fanlar çalışıyor oda kümesin içini temizleyerek kümes hayvanları sağlıklı büyümesini sağlıyor o sistemler pahalı sistemler. Orada biriken pis hava karbondioksit tarzı sersör gibi bize uçuz amatör sistemler lazım. Ana kucagı resmini cekersem atarım.
güzel insan, her şeyin bir bedeli vardır ve bu büyüklükle orantılıdır. tamam kabul ediyoruz küçük/amatör işletmesiniz. ama kapasitenizi bilmeden yapılan yorumlar ortada/havada kalacaktır. kaç metre kare? kaç metre küp? kaç civciv? gibi gibi basit ve sizin bildiğiniz verilere de paylaşırsanız, çözüme en kısa yoldan ulaşırsınız. ben balık kuluçkahanesinde çalıştım. bizim kapasitemiz çevrimde max 350,000 idi ve 340,000 e bir sefer çıktık. başka bir ile ziyaret için gittiğim tesis 100,000 kapasite idi. aradaki farkı sanırım anladınız. sizin işiniz havayla (hava şartları) benim/bizim işimiz suyla (deniz suyu sıcaklığı). sayısal değerler önemlidir.
kimse sizden verilen tavsiye/bilgi için, ücret olarak civciv istemez merak etmeyin.

güzel insan, her şeyin bir bedeli vardır ve bu büyüklükle orantılıdır. tamam kabul ediyoruz küçük/amatör işletmesiniz. ama kapasitenizi bilmeden yapılan yorumlar ortada/havada kalacaktır. kaç metre kare? kaç metre küp? kaç civciv? gibi gibi basit ve sizin bildiğiniz verilere de paylaşırsanız, çözüme en kısa yoldan ulaşırsınız. ben balık kuluçkahanesinde çalıştım. bizim kapasitemiz çevrimde max 350,000 idi ve 340,000 e bir sefer çıktık. başka bir ile ziyaret için gittiğim tesis 100,000 kapasite idi. aradaki farkı sanırım anladınız. sizin işiniz havayla (hava şartları) benim/bizim işimiz suyla (deniz suyu sıcaklığı). sayısal değerler önemlidir.
kimse sizden verilen tavsiye/bilgi için, ücret olarak civciv istemez merak etmeyin.
İlginiz için teşekkürler. 40-50 civciv için tasarladıgım ana kuçağı 60x100 yükseklik 60 şeklinde sıcaklık konrol için dijital termostat var ıstma için flaman ampul kullanıyorum fanı ısıtmanın devresinde fayadalanayım dedim buda ortama sogutuyor veya ısı yükselmiyor. Isıtmadan bağısız bir adet mekanik zaman ayarlı priz buldum saat başı 10 -15 dk. hava sirkilasyonu yapsa yeter düşünüyorum. Civciv istiyene veririz ne olacak ki bir at bir deve değil ki :)Civcim Ana kucağı.webp

güzel insan, kümes işi bildiğim bir konu değil, kaç derecedir nem oranı nedir bilmiyorum. ama aklıma gelen 12 volt bilgisayar fanları. sıcak hava yukarı çıkar. 2 adet fan biri aşağı, biri yukarı. havalandırma için ideal. rüzgar yapmasın isterseniz de çok ucuza sanırım @Cibo Otomasyon tarif etmişti. ili tane fan ayarı yapabilirsin. oldukça basitti. ısıtma içinde tamamen tembel işi halı altı ısıtma, sanırım 1m kare yeter. ona da bir termostat koyarsanız evladiyelik olur. bizim ve çiftliklerin yaptığı gibi geceleri (karanlığı) kısaltın. dört saat gibi olsun. sürekli ışık altında çok sağlıklı olmaz. gün ışığı için de enfraruj lamba kullanın güneş taklidi yapar.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri