Ip numaram yok

daglar

Üye
Katılım
20 Ara 2007
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
39
bilgisayarın ip si hiç yok; komut sayfasında ip config yazdım oradan ip gozukmuyor, daha öncewde aynı sorunla karsılaşmıstım usb bağlantısıyla ip numarası vermişti. ama bilgisayarı formatladıktan sonra bir daha ip numarası yuklemiyor aynı zamnada internetteede bağlanamıyorum. yardımlarını bekliyorum. tesekurler.
 
Ağ Bağlantıları 'na girin.. orada Yerel Ağ veya Kablosuz ise kablosuz Ağ bağlantısına sağ tıklayıp özelliklerine girin..Genel sekmesinde ''Internet iletişim kuralları (TCP/IP) üzerine 1 kez tıklayıp daha sonrada özelliklere tıklıyoruz..Buradan otomatik ip ve otomatik dns seçilimi? değilse seçelim.
 
''internet iletişim kuralları (tcp/ip) Özelİklerİnden İp otomatİk yaptim ayni kendİmde İp numarasi verdİm; ama sİsteme almiyr:
 
Bilgisayarinin bulunduğu ağ nasıl birsey?
Birçok makine mi var?
Yoksa sadece senin makinen ve bir ADSL modem mi var?
Bilgisayarın ağa nasıl bağlanıyor? Ethernet ile mi USB ile mi?

IP adresin olabilmesi icin:
1) ya sistemde IP dagitan bir makine olması lazim (ki bu servise DHCP deniyor)
2) Ya da ağ yapını bilip IP adresini elle vermelisin.

Elle IP adresi verdigin zaman kafana göre IP veremezsin, bulunduğun ağın (network) yapısına uygun bir IP adresi vermelisin. Bunun icin de bulundugun ağın özelliklerini bilmelisin.
 
bilgisayarımı ethernet ile denedim almadı daha sonra usb den bağladım aynı sekilde gene bir şey vermedi.
adsl modem kullanıyorum 2 bilgisayar bağlı,modemi kendi bilgisayarımda kurmaya calıştım olmadı diğer bilgisayara kurdum.
192.168.1.1 seklinde ıp de verdim olmadı.
 
diğer bilgisayara kurdum.
Anladigim kadariyla diger bilgisayarda sorun yok.
Diger bilgisayarin IP bilgileri nelerdir?
IP adresi, gateway, netmask vs
Ve IP otomatik alacak sekilde mi ayarlanmis yoksa IP bilgileri elle mi verilmis?
 
gateway, netmask hakında bilgim yok ama diğer bilgisayarın ip si otomatik
 
diğer bilgisayarın ip si otomatik
Aldigi IP adresine bakabilir misin? Komut satirindan (yanilmiyorsam) ipconfig yazarak veya baglanti ikonuna tiklayip IP bilgilerine bakarak...

O bilgisayar otomatik IP aldigina gore demek ki ona IP veren bir DHCP sunucu mevcut. Bu da (muhtemelen) ADSL modem tarafindan saglaniyordur. Baglanamayan bilgisayarin TCP/IP ayarlari, baglanabilen makine ile ayni hale getirildiginde ve ayni kablo ile baglandiginda onun da IP alip calismasi lazim.

Eger butun sartlari ayni oldugu halde bu makine baglanamiyorsa muhtemelen ethernet kartinin surucusu ile ilgili bir problem vardir.
 
herkese yardımlarından dolayı tesekurler ,sorunu cozdum bilgisayarın dahili etternet kartı yanmıstı. yeni bir etternet kartı takarak sorunu cozdum;

ama baska bir sorum daha olacak bilgisi olanların yorumunu bekliyorum. bilgisayarıma service pack 2 yuklemeye çalıştım yuklemedi baskalangıc kurulumunu yapıyor ondan sonra donuyor. service pack1 de hiç bir sorun yasamıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst