invertör sürücü soft starter yardım lütfen

Katılım
8 Haz 2007
Mesajlar
205
Puanları
1
Yaş
41
merhaba arkadaşlar bana yardımcı olabileceğinizi umuyorum. sorun şu invertör ile sürücü aynı şey sanırım soft starter ise çalışma biçimi olarak farklı anlayabildiğim kadarıyla. bu bölümü komple inceledim ama bu ikisinin tek bir başlık altında farklarını, çalışma prensiplerini ve uygulamaya göre hangisini seçeceğimi anlayamadım.

bana genel olarak sürücü ve soft starterin tanımını yapıp aralarındaki fark nedir anlatabilecek arkadaşa şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşım kısaca :
softstarter ile kontrol ettiğin motara sadece hızlanma ve yavaşlama rampası verebilirsin(hassas değildir), ayrıca bir motor koruma şalteri kullanman gerekir mtorun devir yönünü kontaktör ile faz yeri değiştirerek yapabilirsin. yani sadece motoru direk kaldırmanın sakıncalı olduğu durumlarda yıldız/üçgen yol vermeye altarnatif ve biraz daha konforlu bir yöntemdir.

bir driver ile yukrıda bağsettiğim uygulamaları ve çok daha fazlasını yapabilirsin. bütün driver modelleri aynı değildir bazıları basit uygulalar için bazıları birazdaha üst düzey uygulamalar içindir

örneğin bir konveyör motoruna sadece hız ve rampa gibi temel ayarlamalar yapacaksan basıt bir sürücü kulllana bilirsin.mesela siemens G110

eğer bir vinç yukarı aşağı motoru kontrol edilecekse yüksek performanslı bir sürücü kullanman gerekir mesela siemens mm440.
gibi bu böyle devam eder. ihtiyacını iyi belirleyip cihaz almanı tavsiye ederim aksi takdirde sıkıntılı durumlar oluşabilir. ayrıca ilk kullanımda sürücü aldığın yerden biraz destek alman veya manuelleri iyice okuman gerebilir.
 
teşekkür ederim ertan bey verdiğiniz bilgiler aydınlatıcı.

biraz daha ayrıntıya girebilirsek saha iyi olur vede her iki uygulama için birer tane küçük şema olursa sevinirim. hangisinde koruma elemanlarına ihtiyaç var sigorta tipleri aşırı akım rölesi falan lazım olurmu bağlantıları basit olarak gösterebilecek şema olursa iyi olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,840
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst