ilginç bir xp pro açılışı sorunu

el_emek

Katılımcı Üye
Katılım
19 Eki 2008
Mesajlar
617
Puanları
56
bilgisayarımla oynaşırken nasıl olduğunu anlayamadığım bir sorun çıktı karşıma.resimde görüldüğü gibi açılışta sanki sistemde 2 tane xp pro yüklüymş gibi bir mesaj alıyorum.üsteki seçeneği seçersem sistem hata veriyo(hatayı şu an hatırlamıyorum )açılmıyor.alttakini seçersen normal şekilde xp yükleniyor.gerçi böyle de geçinip gidiyoruz ama ben diğer xp seçeneğini (üsttekini) silmek istiyorum.çalışan xp" yi bozmadan bunu nasıl yapabilirim acaba.daha önce sizlerin başına da böyle biirşey geld mi merak ediyorum.
 

Ekli dosyalar

  • IMG0031A.jpg
    IMG0031A.jpg
    90.4 KB · Görüntüleme: 51
Bilgisayarının C: dizinindeyken Klasör seçenekleri menüsünden Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğini devre dışı bırak.

boot.ini dosyasını aç; içeriğini sil ve


[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer



bunu içerisine kopyala. Kaydet. Problemin düzelecektir.
 
Sn. Fluke; öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.Herhangi bir hataya düşmemek için,söylediğiniz işlemi yapmadan önce konu hakkndaki bilgilerimi tekrar gözden geçirdim.bu yüzden biraz zaman aldı.
Bu arada sizin mesajınızda sanki 2 tane hata gözüme çarptı.Üçüncü satırda "WINDOW S" (Burada 1 karakterlik boşluk var),yine beşinci satırda "Micro soft"(burada da 1 karakterlik boşluk var).Bunları gözden kaçmış bir hata olarak görebilirmiyiz;yoksa önemli değil midir.
"Kopyala yapıştır" yapacağım için bunlar kafama takıldı.
Gözden kaçmş başka bir hata yoksa ,dediğiniz yöntemi bu haliyle deneyeceğim.Geri dönüşü olmayan bir hata yapmamak için sordum,yanlış anlaşılmayacağını umarım.Saygılar.
 
dostum onlarla uğraşmana gerek yok..
sırasıyla ..
başlat/çalıştır msconfig yaz enter.
çıkan pencerede resimdeki yere gel.
orada mavili gördüğün yerde sende iki tane görünüyor olması lazım.
alttakinin üzerine gel "del" tuşuyla sil de ..
hepsi bu.
kolay gelsin..
 

Ekli dosyalar

  • boot.jpg
    boot.jpg
    65 KB · Görüntüleme: 40
Kurtarma çalıştırmış gibisin...

Sistem özellikleri/gelişmiş/başlangıç ve kurtarma-ayarlar/varsayılan işletim sistemi-birini seç...
 
cevap yazan herkese teşekür ederim.sorun çözüldü.gerçi bilgisayarın açılışında yine 2 tane xp pro açılışı mesajını görüyorum.ancak sistem normal olarak açılıyor.
 
Sayın el emek,

XP Boot Ekranında İki (2) Windows Mu Var?

Windows XP kullanıyorsanız bu sorunla karşılaşmış olabilirsiniz. Yanlış bir formattan, xp kurulumundan sonra bu olay meydana geliyor. Önceden kurulu olan Windows XP’yi silmezseniz, yeni kuracağınız XP ile birlikte iki (2) adet işletim sisteminiz olur. Yapmanız gereken ya eski XP yi kaldırmanız ya da daha kolayı olan aşağıdaki adımları uygulamanızdır;

Bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere basın. Sonrasında gelişmiş(advanced) sekmesine tıklayın. Başlangıç ve Kurtarma (Startup and Recovery) penceresinde kullanmak istediğiniz (default olarak atadığınız ) sağlam, çalışan Windows’u seçip ilk seçenekteki işareti ( Time to display list of operating systems ) kaldırın, yani kutucuğu boşaltın. Bundan sonra yapmanız gereken bilgisayarınızı yeniden başlatmak…
Artık Bilgisayarınız default olan işletim sistemi ile açılacak, yani önyükleme ekranına seçenekler düşmeyecektir. Bir önemli not: Burada eski XP yi diskimizden kaldırmadık...

Saygılarımla
 
Sayn hopdedix;söylediklerinizi yaptım.bendeki pc"de süre 3 sn. ayarlıydı.kutudaki işareti silince süre sıfrlandı.ama bu seferde "Windows bir bilgisayar disk donanm yapılandırması sorunu nedeniyle başlatılamadı......"şeklinde devam eden bir hata iletisi aldm.bu yüzden sistemi tekrar güvenli kipte açıp yaptığım işlemi geri aldım.önceki yaptığım şekilde sistem kurtarma ayarlarından işletim sistemi seçeneklerinden birini varsayılan olarak seçtim.açılışta yine 2 tane xp pro görülüyor ama sonuçta xp açılyor.dikatimi çeken birşey var:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)..............
multi(0)disk(0)rdisk(2)partition(1)..............
burada alttaki "rdisk(2)" yazılı olan satırı silebilirsem sorun düzelecek sanırm.çünkü bu satırı varsaylan olara seçtiğimde sistem hata veriyor açlmıyor.
konu belki başkalarnı da ilgilendirir diye yaptığım işlemleri detaylı olara anlatmaya çalıştm.
bu arada "hopdedix" size de pop+1 hediye ettim,yardmızdan dolayı.
 
....
bilgisayarının c: Dizinindeyken klasör seçenekleri menüsünden korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğini devre dışı bırak.

Boot.ini dosyasını aç; içeriğini sil ve


[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\wındows
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\wındows="microsoft windows xp professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer



bunu içerisine kopyala. Kaydet. Problemin düzelecektir.
....
 
böyle bir sorun 2 kez format atıldığında ilk formatta c yi temizlemediğinizden meydana gelir o sebepten her ne yaparsanız yapın illa ki ileride bir kaç dll sys dosyası hatası muhakkak alırsınız dos komudu kullanılabilen işletim sistemlerinde disketle hallediliyordu ancak xp ve yeni nesil vistada bu durumu ortadan kaldırmanın tek yolu temiz format... ileri de başınıza gelirse hiç diğer yöntemlerle uğraşmayın önceden format 3-4 saat sürüyordu minimum şimdi hazır cd lerle 1 saatte sıfır full programlı format atılabiliyor...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst