High frequency active auroral research program haarp teknolojis & deprem ilişkisi

Yu tub kanalındaki yorumları okudum da.. YAZIK. Çok YAZIK.
Hadi insanlarımız elektromanyetik dalga konusunda bilgili olmayabilirler.
DOĞRULUK DÜRÜSTLÜK kavramı nerelerde kalmış.
Yahu insanları bu tür yalanlarla kandırmanın anlamı nedir ki. Üç beş kuruş reklam parası veya dikkat çekmek için mi yapıyorlar yoksa başka amaçları mı var.
İşin garip tarafı kendisini bilgili sanan insanlarımız da bu videoları seyretmiş ve paylaşım yapıyorlar.
Üle bir insan cep telefonu ile 10cm uzaklıktaki bir cismin üzerine basınç uygulayıp hareket ettirebilirler mi?
Yoh aabi ben gudurdum.
bak benim yeni bir keşfim var ama piyasaya sürmüyorum. acayip bişi, bi tane içiyorsun etkisi 3-4 saat filan sürüyor. beyin frekansınla tv de kanal bile değiştiriyorsun. sen 10 santimden telefona basınç diyorsun, ben 2 metre uzaktaki masan bardağı getirtiyorum. bu arada yüksek sesle bağıramıyorum bardaklar filan kırılıyor. adamın frekansı acayip değişiyor.

nasıl anlattım ama, fena halde inandın dimi angaralı. meydan boş nasıl olsa desteksiz atmak serbest.
 
bak benim yeni bir keşfim var ama piyasaya sürmüyorum. acayip bişi, bi tane içiyorsun etkisi 3-4 saat filan sürüyor. beyin frekansınla tv de kanal bile değiştiriyorsun. sen 10 santimden telefona basınç diyorsun, ben 2 metre uzaktaki masan bardağı getirtiyorum. bu arada yüksek sesle bağıramıyorum bardaklar filan kırılıyor. adamın frekansı acayip değişiyor.

nasıl anlattım ama, fena halde inandın dimi angaralı. meydan boş nasıl olsa desteksiz atmak serbest.
Aabi o da bişii mi.
Ben bi osursam (sözüm forumdan dışarı) gayserideki tavuklar yımırtadan kesiliyo :D

Dostlara nasihatımdır.
Kendinize cihaz yapın. Ampli yapın Telsiz yapın. Ölçün biçin tekniğin ne olduğunu öğrenin.
Çinliler bile çoktan yapmaya başladılar da şimdilerde herkeslere el etek öptürüyorlar.

Ama bu tür dolandırıcılara itibar etmeyin. Beyninizi buruşturmaktan başka birşey bilmiyorlar.
 
yarın hasta abime bakmak için şehir değiştireceğim, bütün projelerimi bir ay ertelemek zorundayım. bak gidip geleyim neler icat edeceğim.
 
yarın hasta abime bakmak için şehir değiştireceğim, bütün projelerimi bir ay ertelemek zorundayım. bak gidip geleyim neler icat edeceğim.
Aabi iyi bir proje bulursan arkandayım.
Tabiri caizse osuruk ile elektrik üretimi gibi bir olay.
Tüm teknik bilgim ile yanındayım.
 
@rsimsek adamı tanımıyorum söyledikleri doğru mu diye biraz araştırayım dedim.

Gerçektende Avrupa Parlamentosunda görüşülmüş.

https://www.europarl.europa.eu/press/sdp/backg/en/1998/b980209.htm


The HAARP project

Tom SPENCER (EPP, UK), chair of the Foreign Affairs Committee, said that the United States had been invited to state its viewpoint on this matter to the hearing. Although the US had declined an initial invitation, Mr SPENCER reiterated his offer, saying that the Americans could send a representative to address the committee in future if they wished.
Ms Rosalie BERTELL, from Toronto (Canada), is one of the best-informed experts about HAARP (the High Frequency Active Auroral Research Programme), a programme which has been developed by the US military.
She described the background to HAARP. The ionosphere is a high-altitude layer of the atmosphere with particles which are highly charged with energy. If radiation is projected into the ionosphere, huge amounts of energy can be generated and used to annihilate a given region.
The HAARP project involves the manipulation of the earth's ionosphere, whose natural role is to moderate energy transfer from the sun to the earth and is used as a missile trajectory and as a reflector for radio communication. The aim of HAARP is to control and manipulate the ionosphere so as to enable the manipulator to wipe out communications at will on a global scale, or to make them resilient in the event of a nuclear war.
It also enables communications to take place with submerged submarines and can, in theory, create geomagnetic pathways to guide particle beams which could then deposit large amounts of energy anywhere on the globe. In simpler terms, HAARP, with its power of intimidation, of delivery or denial of electrical energy on a global scale and its control of communications, is an element of a system which could control the global village in some frightening ways.
According to Dr Nick BEGICH, an expert from Alaska and author of one of the leading publications on the subject*, the HAARP programme would allow such concentrations of energy to be attained that an entire region of the planet could be deprived of water. Electromagnetic waves can cause earthquakes or tidal waves. Mr SPENCER pointed out that, under international conventions, any actions leading to climate change were prohibited.
Mr BEGICH said that in his eyes the project was purely and simply "Star Wars technology". Moreover, it was a secret project, as the US Congress had refused to finance Star Wars. The USA, he claimed, had allocated 91 million dollars to the main programme, to which must be added the related programmes. Over the last 50 years, he said, certain levels of security had been developed which were protected from public scrutiny. State secrets were acceptable in themselves but if they involved such major repercussions for human beings and the environment they must be made public. In his view, the international community should be allowed to evaluate the risks of the HAARP programme.
Eurico DE MELO (EPP, P) said he regarded the revelations as terrifying and said that there was a need for a campaign to inform the public about it.
Winding up, Magda AELVOET (Green, B) told the hearing that there was a saying: "War is too important to be left to the generals". She feared we had forgotten this truth.

HAARP projesi

Dışişleri Komitesi başkanı Tom SPENCER (EPP, BK), ABD'nin bu konudaki görüşünü duruşmaya ifade etmesi için davet edildiğini söyledi. ABD ilk daveti reddetmiş olsa da, Bay SPENCER Amerikalıların isterlerse gelecekte komiteye hitap etmesi için bir temsilci gönderebileceklerini söyleyerek teklifini yineledi.
Toronto'dan (Kanada) Bayan Rosalie BERTELL, ABD ordusu tarafından geliştirilen bir program olan HAARP ( Yüksek Frekanslı Aktif Auroral Araştırma Programı ) hakkında en bilgili uzmanlardan biridir .
Arka planı HAARP'a anlattı. İyonosfer, yüksek enerji yüklü parçacıklara sahip atmosferin yüksek irtifa katmanıdır. Radyasyon iyonosfere yansıtılırsa, büyük miktarlarda enerji üretilebilir ve belirli bir bölgeyi yok etmek için kullanılabilir.
HAARP projesi, doğal rolü güneşten dünyaya enerji transferini düzenlemek olan ve bir füze yörüngesi ve radyo iletişimi için bir yansıtıcı olarak kullanılan dünyanın iyonosferinin manipüle edilmesini içerir. HAARP'ın amacı, manipülatörün iletişimleri istediği zaman küresel ölçekte yok etmesini veya bir nükleer savaş durumunda dirençli hale getirmesini sağlamak için iyonosferi kontrol etmek ve manipüle etmektir.
Ayrıca, batık denizaltılarla iletişim kurulmasını sağlar ve teorik olarak, daha sonra dünyanın herhangi bir yerinde büyük miktarlarda enerji depolayabilecek parçacık ışınlarını yönlendirmek için jeomanyetik yollar oluşturabilir. Daha basit bir ifadeyle, HAARP, korkutma, elektrik enerjisinin küresel ölçekte iletilmesi veya reddedilmesi ve iletişim kontrolü ile küresel köyü bazı korkutucu şekillerde kontrol edebilecek bir sistemin bir unsurudur.
Alaska'dan bir uzman ve konuyla ilgili önde gelen yayınlardan birinin yazarı olan Dr Nick BEGICH'e göre*, HAARP programı, gezegenin tüm bölgesinin sudan mahrum bırakılabileceği kadar yüksek enerji konsantrasyonlarına ulaşılmasını sağlayacaktır. Elektromanyetik dalgalar depremlere veya gelgit dalgalarına neden olabilir. Bay SPENCER, uluslararası sözleşmeler uyarınca iklim değişikliğine yol açan her türlü eylemin yasak olduğuna dikkat çekti.
Bay BEGICH, onun gözünde projenin tamamen ve basitçe "Yıldız Savaşları teknolojisi" olduğunu söyledi. Dahası, ABD Kongresi Star Wars'u finanse etmeyi reddettiği için bu gizli bir projeydi. ABD'nin ana programa 91 milyon dolar ayırdığını ve buna ilgili programların eklenmesi gerektiğini iddia etti. Son 50 yılda, kamu denetiminden korunan belirli güvenlik düzeylerinin geliştirildiğini söyledi. Devlet sırları kendi içinde kabul edilebilirdi, ancak insanlar ve çevre için bu kadar büyük yankılar içeriyorsa, kamuya açıklanmaları gerekiyordu. Ona göre, uluslararası toplumun HAARP programının risklerini değerlendirmesine izin verilmelidir.
Eurico DE MELO (EPP, P), vahiyleri ürkütücü bulduğunu ve kamuoyunu bu konuda bilgilendirmek için bir kampanyaya ihtiyaç olduğunu söyledi.
Bitirirken, Magda AELVOET (Yeşil, B) duruşmada bir söz olduğunu söyledi: "Savaş generallere bırakılamayacak kadar önemlidir". Bu gerçeği unuttuğumuzdan korkuyordu.

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/A-4-1999-0005_EN.html

HAARP - a weapons system which disrupts the climate

On 5 February 1998 Parliament's Subcommittee on Security and Disarmament held a hearing the subject of which included HAARP. NATO and the US had been invited to send representatives, but chose not to do so. The Committee regrets the failure of the USA to send a representative to answer questions, or to use the opportunity to comment on the material submitted.[21]

HAARP (High Frequency Active Auroral Research Project) is run jointly by the US Air Force and Navy, in conjunction with the Geophysical Institute of the University of Alaska, Fairbanks. Similar experiments are also being conducted in Norway, probably in the Antarctic, as well as in the former Soviet Union.[22] HAARP is a research project using a ground based apparatus, an array of antennae each powered by its own transmitter, to heat up portions of ionosphere with powerful radio beams.[23] The energy generated heats up parts of the ionosphere; this results in holes in the ionosphere and produces artificial 'lenses'.

HAARP can be used for many purposes. Enormous quantities of energy can be controlled by manipulating the electrical characteristics of the atmosphere. If used as a military weapon this can have a devastating impact on an enemy. HAARP can deliver millions of times more energy to a given area than any other conventional transmitter. The energy can also be aimed at a moving target which should constitute a potential anti-missile system.

The project would also allow better communications with submarines and manipulation of global weather patterns, but it is also possible to do the reverse, to disrupt communications. By manipulating the ionosphere one could block global communications while transmitting one's own. Another application is earth-penetrating, tomography, x-raying the earth several kilometres deep, to detect oil and gas fields, or underground military facilities. Over-the-horizon radar is another application, looking round the curvature of the earth for in-coming objects.

From the 1950s the USA conducted explosions of nuclear material in the Van Allen Belts[24] to investigate the effect of the electro-magnetic pulse generated by nuclear weapon explosions at these heights on radio communications and the operation of radar. This created new magnetic radiation belts which covered nearly the whole earth. The electrons travelled along magnetic lines of force and created an artificial Aurora Borealis above the North Pole. These military tests are liable to disrupt the Van Allen belt for a long period. The earth's magnetic field could be disrupted over large areas, which would obstruct radio communications. According to US scientists it could take hundreds of years for the Van Allen belt to return to normal. HAARP could result in changes in weather patterns. It could also influence whole ecosystems, especially in the sensitive Antarctic regions.

Another damaging consequence of HAARP is the occurrence of holes in the ionosphere caused by the powerful radio beams. The ionosphere protects us from incoming cosmic radiation. The hope is that the holes will fill again, but our experience of change in the ozone layer points in the other direction. This means substantial holes in the ionosphere that protects us.

With its far-reaching impact on the environment HAARP is a matter of global concern and we have to ask whether its advantages really outweigh the risks. The environmental impact and the ethical aspect must be closely examined before any further research and testing takes place. HAARP is a project of which the public is almost completely unaware, and this needs to be remedied.

HAARP has links with 50 years of intensive space research for military purposes, including the Star Wars project, to control the upper atmosphere and communications. This kind of research has to be regarded as a serious threat to the environment, with an incalculable impact on human life. Even now nobody knows what impact HAARP may have. We have to beat down the wall of secrecy around military research, and set up the right to openness and democratic scrutiny of military research projects, and parliamentary control.

A series of international treaties and conventions (the Convention on the prohibition of military or any other hostile use of environmental modification techniques, the Antarctic Treaty, the Treaty on principles governing the activities of states in the exploration and use of outer space including the moon and other celestial bodies, and the UN Convention on the Law of the Sea) casts considerable doubt on HAARP on legal as well as humanitarian and political grounds. The Antarctic Treaty lays down that the Antarctic may be used exclusively for peaceful purposes.[25] This would mean that HAARP is a breach of international law. All the implications of the new weapons systems should be examined by independent international bodies. Further international agreements should be sought to protect the environment from unnecessary destruction in war.

HAARP - iklimi bozan bir silah sistemi

5 Şubat 1998'de Parlamento'nun Güvenlik ve Silahsızlanma Alt Komitesi, konusu HAARP'ı da içeren bir duruşma düzenledi. NATO ve ABD temsilci göndermeleri için davet edilmişti, ancak bunu yapmamayı tercih ettiler. Komite, ABD'nin soruları cevaplamak için bir temsilci göndermemesinden veya sunulan materyal hakkında yorum yapma fırsatını kullanmamasından dolayı üzüntü duymaktadır. [21]

HAARP (Yüksek Frekanslı Aktif Auroral Araştırma Projesi), ABD Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri tarafından Fairbanks, Alaska Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü ile birlikte ortaklaşa yürütülmektedir. Benzer deneyler Norveç'te, muhtemelen Antarktika'da ve eski Sovyetler Birliği'nde de yapılıyor. [22] HAARP, iyonosferin bazı kısımlarını güçlü radyo ışınlarıyla ısıtmak için her biri kendi vericisinden güç alan bir anten dizisi olan yer tabanlı bir aparat kullanan bir araştırma projesidir. [23] Üretilen enerji iyonosferin bazı kısımlarını ısıtır; bu, iyonosferde deliklerle sonuçlanır ve yapay 'mercekler' üretir.

HAARP birçok amaç için kullanılabilir. Muazzam miktarda enerji, atmosferin elektriksel özellikleri değiştirilerek kontrol edilebilir. Askeri bir silah olarak kullanılırsa, bunun bir düşman üzerinde yıkıcı bir etkisi olabilir. HAARP, belirli bir alana diğer tüm geleneksel vericilerden milyonlarca kat daha fazla enerji sağlayabilir. Enerji, potansiyel bir füzesavar sistemi oluşturması gereken hareketli bir hedefi de hedef alabilir.

Proje aynı zamanda denizaltılarla daha iyi iletişim kurulmasına ve küresel hava modellerinin manipüle edilmesine izin verecek, ancak bunun tersini yapmak, iletişimi bozmak da mümkün. İyonosferi manipüle ederek, kişi kendi iletişimini iletirken küresel iletişimi engelleyebilir. Diğer bir uygulama, petrol ve gaz sahalarını veya yer altı askeri tesislerini tespit etmek için toprağa nüfuz eden tomografi, yeryüzünün birkaç kilometre derinliğinde röntgen filmi çekmedir. Ufuk ötesi radar, gelen nesneler için dünyanın eğriliğine bakan başka bir uygulamadır.

1950'lerden itibaren ABD, Van Allen Kuşakları'nda nükleer madde patlamaları gerçekleştirdi [24]bu yüksekliklerde nükleer silah patlamaları ile üretilen elektromanyetik darbenin radyo iletişimine ve radarın çalışmasına etkisini araştırmak. Bu, neredeyse tüm dünyayı kaplayan yeni manyetik radyasyon kuşakları yarattı. Elektronlar manyetik kuvvet çizgileri boyunca ilerlediler ve Kuzey Kutbu üzerinde yapay bir Aurora Borealis yarattılar. Bu askeri testler, Van Allen kuşağını uzun süre bozmakla yükümlüdür. Dünyanın manyetik alanı, radyo iletişimini engelleyecek şekilde geniş alanlarda bozulabilir. ABD'li bilim adamlarına göre Van Allen kuşağının normale dönmesi yüzlerce yıl alabilir. HAARP, hava modellerinde değişikliklere neden olabilir. Ayrıca, özellikle hassas Antarktika bölgelerindeki tüm ekosistemleri etkileyebilir.

HAARP'ın diğer bir zarar verici sonucu, iyonosferde güçlü radyo ışınlarının neden olduğu deliklerin oluşmasıdır. İyonosfer bizi gelen kozmik radyasyondan korur. Umut, deliklerin tekrar dolması, ancak ozon tabakasındaki değişim deneyimimiz aksini gösteriyor. Bu, iyonosferde bizi koruyan önemli delikler anlamına gelir.

Çevre üzerindeki geniş kapsamlı etkisi ile HAARP küresel bir endişe konusudur ve avantajlarının gerçekten risklere ağır basıp basmadığını sormak zorundayız. Çevresel etki ve etik boyut, daha fazla araştırma ve test yapılmadan önce yakından incelenmelidir. HAARP, kamuoyunun neredeyse hiç bilmediği bir proje ve bunun düzeltilmesi gerekiyor.

HAARP, üst atmosferi ve iletişimi kontrol etmek için Star Wars projesi de dahil olmak üzere askeri amaçlar için 50 yıllık yoğun uzay araştırmalarıyla bağlantılara sahiptir. Bu tür araştırmalar, insan yaşamı üzerinde hesaplanamaz bir etkiye sahip olan çevre için ciddi bir tehdit olarak görülmelidir. Şimdi bile kimse HAARP'ın nasıl bir etkisinin olabileceğini bilmiyor. Askeri araştırmaların etrafındaki gizlilik duvarını yıkmalı ve askeri araştırma projelerinin açıklık ve demokratik inceleme hakkını ve parlamento denetimini tesis etmeliyiz.


Bir dizi uluslararası antlaşma ve sözleşme (çevre değiştirme tekniklerinin askeri veya diğer herhangi bir düşmanca kullanımının yasaklanmasına ilişkin Sözleşme, Antarktika Antlaşması, devletlerin ay ve uzay da dahil olmak üzere uzayın keşfi ve kullanılmasındaki faaliyetlerini yöneten ilkelere ilişkin Antlaşma) diğer gök cisimleri ve BM Deniz Hukuku Sözleşmesi) yasal olduğu kadar insani ve siyasi gerekçelerle de HAARP hakkında ciddi şüphe uyandırmaktadır. Antarktika Antlaşması, Antarktika'nın yalnızca barışçıl amaçlarla kullanılabileceğini belirtir. [25]Bu, HAARP'ın uluslararası hukuku ihlal ettiği anlamına gelir. Yeni silah sistemlerinin tüm sonuçları bağımsız uluslararası kuruluşlar tarafından incelenmelidir. Çevreyi savaşta gereksiz yıkımdan korumak için daha fazla uluslararası anlaşma aranmalıdır.



Bu kısım raporun sonuçlar bölümünden.

11. Regards the US military ionospheric manipulation system, HAARP, based in Alaska, which is only a part of the development and deployment of electromagnetic weaponry for both external and internal security use, as an example of the most serious emerging military threat to the global environment and human health, as it seeks to interfere with the highly sensitive and energetic section of the biosphere for military purposes, while all of its consequences are not clear, and calls on the Commission, Council and the Member States to press the US Government, Russia and any other state involved in such activities to cease them, leading to a global convention against such weaponry;

11. Hem dış hem de iç güvenlik kullanımı için elektromanyetik silahların geliştirilmesi ve konuşlandırılmasının yalnızca bir parçası olan Alaska merkezli ABD askeri iyonosferik manipülasyon sistemi HAARP'ı, küresel dünyaya yönelik en ciddi ortaya çıkan askeri tehdide bir örnek olarak kabul eder. biyosferin son derece hassas ve enerjik kesimine askeri amaçlarla müdahale etmeye çalıştığı ve bunun sonuçlarının tamamı net olmadığı için çevre ve insan sağlığı ve Komisyon, Konsey ve Üye Devletleri ABD Hükümetine baskı yapmaya çağırıyor, Rusya ve bu tür faaliyetlere dahil olan diğer herhangi bir devlet, bu tür silahlara karşı küresel bir sözleşmeye yol açacak şekilde, onları durdurmak;

Çeviri doğrudan google translate ile yapıldı.
 
Son düzenleme:
@paskomya ustam arada bize de dokundurtmayı ihmal etmemiş.
aslında kimseye dokunmuyorum, herkesin doğruları kendinedir ama. böyle olabilirliği pek mümkün olmayan şeyleri, yani nasıl anlatsam benim aklımın ayarlarını bozuyor. bazı şeyler yok değil. ve efsanele, her efsanede biraz gerçeklik vardır değil mi. ama günümüz efsaneleri yalanın kuyruklusu. iklim evet kontrol edilebilir. şimdi diyeceksin "lan manyak herif hani yalandı?" efsaneler dedim gerçekliği tartışılabilir. mesela Türk'lüğün tarihini araştırırsan bir "yada taşı" vardır. doğaya hükmetmek insanlık başladığından beri var ve bir şekilde hükmediyoruz. aslıda kendimize göre yönlendirmeye çalışıyoruz. ne kadar başarılıyız tartışılır bir konu. unutulmaması gereken ve nerdeyse hepimizin bildiği atlantis bile batmış. ve daha nice efsaneler. tartışmalar boş vakitlerinizde şu avrupa parlemantosunda başka neler tartışılmış onları da incelemek lazım. her tartışılan şey doğrudur demek ne kadar doğru ben bilemiyorum.
bir çok kişinin de olduğu gibi benim de hayatım inişlerle çıkışlarla ve ütopyalarla dolu. ne demişler "insan hayal ettiği sürece yaşar" tabii ki her hayal gerçek olmuyor.
benim çocukluğumda/gençliğimde gaz lambası mum vardı. şimdiki ışık lamba olayına bak, bir de şimdiki gençler mum ışığını gaz lambasını nostaljik ve ormantik buluyorlar. acaba kaçı gaz lambası ışığı altında çalışabilecek merak ediyorum. haberleri / ajansı radyodan dinleyen bizim nesil için pek sorun değil de. şimdiki gençler. tak kullan/ anında mesajlaşmayı bir şey zannediyorlar. 10 dakika haber/bilgi gelmezse krize giriyorlar.
şimdi biz yaştakilere bu günler biraz ütopya değil mi? biz bu evrimin neresindeyiz? dün o şeyler gavur icadı kullanmak günah diyenler bugün neredeler ve neler yapıyorlar.

ve birde bizim ihtiyarlar vardı, bize doğa ile barışık yaşamayı öğretmişti. çünkü derdi "doğa affetmez" ben deniz çocuğu olduğum için bana da deniz affetmez derlerdi. tıpkı elektrik şakaya gelmez, gevşekliği hiç sevmez gibi.

eee konu haarp tan nereye geldi. işte burada bu haarp çok havada kalan balon bir konu oluyor. madem iklimi kontrol etmek istiyorlar gitsinler "yada taşını" yeniden yapsınlar.
 
Bir konuyu okuyunca o konu ile ilgili haberler sıraya giriyor, hazreti gugıl algoritması işte.;)

Sanki bu tür çubuklardan bahsedilmişti.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst