Hidrolikle ilerleme yapan taşlama tezgahı problemi

hdorak

Üye
Katılım
10 Tem 2007
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
Eski bir taşlama tezgahımızda ilerleme hidrolik ile yapılıyor. Marposs model ölçü aletiylede kumandası yapılıyor. bu sistem çok eski olduğu için 40-50 mikron ölçü kaçırıyor ve hidrolikteki ilerleme probleminden kalite parametrelerini tutturamıyoruz.
Makina dizaynı servo motor kullanımına uygun değil. Normalde bu makinalar servo motorla kumanda ediliyor. Burada benim aklıma hidrolik valfi yerine oransal hidrolik valf ile değiştirmek ve lineer encoder ilede ilerleme miktarının ölçülmesi geldi.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum
 
benim de benzer bir problemim var. 4 hidrolikle kalıbı aşağı-yukarı-sağ-sol hareketini 0,05mm hassasiyetle yaptırmak istiyorum. servo motor kullanmak istemiyorum. Hidrolik pistonu bu hassasiyette nasıl hareket ettirebilirim araştırıyorum. Maliyetler çok önemli. Bilgi ve deneyimi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
 
Hidrolik pistonların konumlandırılmasında Servo Valfler çok önemlidir. Bu konuda bir çok çözüm yaptım. Servo Valf kullanılmalı ve Lineer Cetvel ile konumlandırma feedbackleri alınmalıdır. PID Kontrol kullanılabilir, uygun maliyetlerle bu iş çözümlenebilecektir.
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,865
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst