Hidrolik-Pnömatik Makine Mühendislerinin Alanı mı?

burak62

Üye
Katılım
18 Haz 2010
Mesajlar
16
Puanları
1
Merhaba ben mak. müh. öğrencisiyim ve hidrolik-pnomatik konusuna ilgim var ama okulda bu konunun bir seçmeli dersten ibaret olması ve sitelerde otomasyoncuların işiymiş gibi görüldüğünden dolayı kendimi başka dallarda mı geliştirmeliyim yoksa ilgimin olduğu alana mı kaymalıyım? aklımda ?? işaretleri var. Siz büyüklerimin önerilerini bekliyorum. (Kısaca gerçekten mak. mühendislerinin dalı mı?) İlginize şimdiden teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
pnomatik zaten otomasyoncuların işi ama isterseniz kendınızı tabııkı geliştirebilirsiniz tavsiyem biraz daha araştırıp uygununu seçmek
mesela siz plc oğrenırsınız ama makıne muhendısı olduğunuz için işinize yaramaz
 
sistem dinamiği ve kontrol adı altında bir makine uzmanlık alanı var. yüksek lisansınızı bu bölümün olduğu universitelerde yapabilirsiniz. yada mekatronik müh yüksek lisansı yapabilirsiniz. ayrıca okulda bu alanda sadece bir tane seçmeli olmaması gerekir. kontrol ve otomasyon ile ilgili başka dersler de olması gerekir.(kontrol teorisi-sistem modelleme vs ) doğrudan hidrolik-pnömatik öğretmiyor olabilirler bu derslerde ama bu derslerde konu ile ilgili.
 
Merhaba bende bir makine mühendisiyim.

Yukarı da ki görüşlerden birine katılmıyorum plc bilmeniz sizin için çok yararlı olur eğer makine imalatı yapar ve yapan bir yerde çalışırsanız.Şöyle birşey ki plc yi kağıt üzerinde çok iyi yapmak bir yerde tıkanıyor.Eğer mekaniği anlamaz makinenin ne işe yaradığını ihtiyaclarını anlayamazsanız boş oluyor sadece plc.Mekanik bilen bir elektrik mühendisi veya elektronik bilen bir makine mühendisi bence avantajlıdır.Hidrolik pnomatik konusuna gelirsek sadece bunları amaçlamak benim bakış açımla biraz basit kalır bir mühendis için ve bu işlerin coğu da sadece yabancı ürünlerin satılması için alınan satış mühendisleri tarafından yapılıyor.Mekatronik mühendisliği ise yükselen değer..
 
Ben Makina Mühendisiym. Bilgisiolanlardan basit bir kaldırma mekanizması nasıl kurulur anlatmasıdır.(hidrolik tabiki:D)
 
Herhangibir dalı öğrenmenin hiç bir sakıncası olmaz..
Ama Türkiyede Tek olarak yapılacak bir dal değil bence..
 
Ben Makina Mühendisiym. Bilgisiolanlardan basit bir kaldırma mekanizması nasıl kurulur anlatmasıdır.(hidrolik tabiki:D)
öncelikle kaldırmak istediğiniz yük önemlidir ve kullanacağınız basıncı seçmek ile işe başlayabilirsiniz. seçtiğiniz yük ve basınç ile kullanacağınız silindiri hesaplarsınız. ayrıca kaldıracağınız yüke uygun bir platform yaparsınız.
 
hidrolik pnömatikten soğudum şu an resmen
 
pnomatik zaten otomasyoncuların işi ama isterseniz kendınızı tabııkı geliştirebilirsiniz tavsiyem biraz daha araştırıp uygununu seçmek
mesela siz plc oğrenırsınız ama makıne muhendısı olduğunuz için işinize yaramaz

Böyle bir düşüncenin kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. Hayır kardeşim pnömatik otomasyoncuların işi değildir, bilakis gerek hidrolik ve gerekse pnömatik otomasyon Makina mühendislerinin alanıdır. Üstelik bir Makina Mühendisi çok iyi bir Kontrol Mühendisi de olabilir. Örnekleri çoktur. Hatta öyle ki bir elektronik mühendisinden daha iyi bir kontrol mühendisi olur, (makinayı ve sistemi zaten o tasarladığından) neyi kontrol edeceğini daha iyi bileceğinden dolayı!..

O yüzden sayın Makina Mühendisleri, bu konuya özellikle eğilin ve de PLC öğrenin, gayet de işinize yarayacağını uygulamalı olarak göreceksiniz.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,686
Kullanıcılar
449,954
Son üye
yulaf177

Yeni konular

Geri
Üst