Hidrofor takırtısı

soneleman

Üye
Katılım
24 Ara 2008
Mesajlar
38
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaslar forumda varsa kusura bakmayın aradım bulamadım;
benim sorunum çift motorlu mebranlı genleşme tanklı bir hidroforumuz var.Son zamanlarda motorlar devreden çıkarken takırdayarak çıkmaya başladılar.Devreye girerken normal giriyor fakat ister tek motor olsun ister çift çalışsınlar basınc tamamlanınca birden değil bir takırtıyla çıkıyorlar bu kontaktörlere zarar veriyor.Basınç swicini, kontaktörleri değiştirdim acaba başka neyden kaynaklanabilir.Tanktan kaynaklanan bir durum olabilirmi..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Slm... Hidrofor'unuzun kontrol panelinde iki motoru kumanda eden elektronik kart var ise kart çıkış kontak ucları deforme olmuştur...bu düşük bir ihtimal, yinede söylemekte fayda var...tafsiyem hidrofor'unuz çalışır durumda iken hangi değerlerde durup çalıştığını gözlemlemek örn; 4 te çalışıp 6 barda duruyor ise, bu durumda küre'nin yani genleşme tankının hava basıncı minimum 2 bar maksimum 3.5 bar olması gerekir, çalışma basıncı kaç ise 0.5 bar düşük kalacak şekilde hava olması şart, benim kendi kanaat'im kürenin hava takviyesine ihtiyacı var...not; küre basıncını sağlıklı ölçe bilmek için hidroforun mutlaka 5 dk önceden kapatılmış olması gerek...en sağlıklısı küreyi sökmek ve yüksüz test etmek kolay gelsin....
 
duruk şalter dediğimiz basınç şalteri arızalanmış olabilir
hidroforun membranı patlamış olabilir(tabi basınç eskisine nazaran düşükse)
basınç fazla olabilir havasını biraz almakta fayda var.
 
hidroforun genleşme tankında sorun var mutlaka aynısı benimde başıma geldi tankın hava basıncını servis ayarladı
 
Kusura bakmayın biraz geç yanıt verdim sorunu çözdük tanktaki hava basıncı fazla olduğundan sistemden kaynaklanıyormuş basıncı düşürünce durum düzeldi ilginize teşekkürler..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,066
Kullanıcılar
450,036
Son üye
murki

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst