hidrofor basınç kaybı ile ilgili yardım

meccheng

Üye
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33
Puanları
1
arkadaşlar merhaba,

çalıştığım otelin sıcak ve soğuk su tesisatında basınçla alakalı olduğunu düşündüğümüz bir sorun var. odalarda bazı dönemlerde sıcak suyun akmadığı ile ilgili şikayet alıyoruz. odalara çıkan soğuk ve sıcak su aynı hidrofor sistemiyle basılıyor. basınç kaybı hidrofor da ise hem soğuk suyun hem sıcak suyun aynı anda kesilmesi gerekmez mi? yardım lütfen
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Hidrofor sistemi kaç yıldır çalışıyor? Sorun dahi yeni mi başladı yoksa eskiden beri devam eden kronik bir sorun mu? Basınç kaç bar ( basınç artırılarak sorun çözülmeye çalışıldı mı? ) Otel kaç katlı ve tüm katlarda mı bu sorun var yoksa sadece üst katlarda mı? Rutin bakımlar yapılıyor mu ( özellikle sirkülasyon pompası ve motorun keçeleri kontrol edildi mi? ) Odalarda sıcak su sadece otelin doluluk oranının fazla olduğu zamanlarda mı akmıyor? Hidrofordaki filtreler kontrol edildi mi? ( pislik tıkanmış olabilir? )
 
hidroforların yıllık bakımları yeni yapıldı. basınç 5 -5.5 bar. sorun üst katlarda var. kronik bir sorun değil. 6 katlı bir bina. sıcak suyun kesilmesinin sebebi ne olabilir. anlamadığım odalara çıkan sıcak ve soğuk su aynı hidrofor sistemiyle basılmasına rağmen neden sıcak su kesiliyor ama soğuk su kesilmiyor.

teşekkürler
 
Hidroforun üstünde yer alan kürenin içinde kauçuk bir membran bulunur.Bu membran zamanla deformasyona uğrayabiliyor.Eğer membranda hasar oluşmuşsa hidrofor randımanlı çalışmaz, basınç gözükse bile suyu basmaz.Soğuk suyun kesilmemesi şebekeden beslenmesinden olabilir mi? Şebeke basıncı suyun üst katlara kadar ulaşmasına yeter.Eğer siz bir deponun içinden soğuk suyu yukarıya basıyorsanız soğuk su hattında da sorun olmalıydı.Membranda da sorun yoksa sıcak su talebinin karşılanamadığı, bu yüzden de üst katlar sıcak sudan mahrum kaldığı sonucu ortaya çıkıyor.Su gelmeyen odalardaki musluklara da bir baksanız iyi olur.Belki sıcak su gelen batarya volanlarının içinde kireçlenme olmuş olabilir.
 
arkadaşım bende otelde çalışıyorum. üst katlarda sıcaksu hiçmi akmıyor. yoksa sıcaksu geçmi geliyor. bunların nedenleri farklı
 
sıcak su boylerinin giriş -çıkışına bir manometre takın basınç kaybı boylerdenmi?tespitini yapın.benim tahminim boylerde ve ya sıcak su hatlarında kireç ve korozyona bağlı tıkanıklık var.
 
arkadaşlar 6 adet hidroforumuz ve buna bağlı bir denge tankımız mevcut. denge tankındaki basınç 8 bara yaklaştığında hidroforlardan sadece biri çalışmaya devam ediyor. denge tankındaki basınç 5 bara düştüğünde ise diğer hidroforlar sırayla devreye giriyor. soğuk su kollektörüyle sıcak su kollektörü arasında yaklaşık 1-1.5 barlık bir basınç farkı var. soğuk su kollektörü 6.5 barken(max.) sıcak su kollektöründe 5 barlık basınç oluyor. denge tankındaki basınç 5 bara düştüğünde ise sıcak su kollektöründeki basınç 4 barın altına düşüyor. sebep burda olabilir mi? bina 8 katlı bir bina(bodrum kat dahil). basıncın 4 bara düşmesi sıkıntı yaratabilir mi? ayrıca boyler soğuk su beslemesini soğuk su kollektöründen alıyor.
 
sıcak su üretim cihazınız(boyler-plaka eşanjör-denge tankı) ve sıcak su hatlarınızı temizleyin .problem çözülecektir.
 
sıcak su hattınızaki plakalı eşanjör tıkalı gibi görünüyor. bunu temizlemenizi tavsiye ederim
 
çoğunluk aynı anda sıcak suyu kullanıyorsa basınç düşümü oalbilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,137
Kullanıcılar
450,051
Son üye
Rezly

Yeni konular

Geri
Üst