Hibrit Aydınlatma Nedir

Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
337
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar hibrit aydınlatma sistemini yeni duydum.tecrübesi olan arkadaşlardan deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum. saygılarımla.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sn. arkadaşlar,HİBRİTAYDINLATMA diye bir şey YOKTUR.Olay şudur;geçen gün gazetelerde bir haber çıktı işte falan fabrika filan firmaya Hibrit aydınlatma yaptırdı.Şöyle ekonomik böyle üstün diye.Böylece Hibrit Aydınlatma isimli bir çocuğumuz doğmuş oldu.
Gazetede adı geçen firmanın sitesine baktım.PLL ampulleri ,elektronik dimli balastları,özel dizayn reflektör ve kasaları,kullanarak armatürler üretmişler.Ürün isimlerine..... hibrit armatür diye isim vermişler.Dimin yanısıra ışık sensörü de kullanarak güzel ürünler meydana getirmişler.Kendilerini kutlarım.
Ama şu yanlış anlaşılmanında düzeltilmesi için bunları yazıyorum.Hani biliyorsunuz.Hibrit otomobiller var.Hem petrol hem elektrik enerjisini kullanıyor.İşte aydınlatmada buna benzer bir şey yok.
Aydınlatma gereçleri içinde lm/w açısından floresan ailesinin üstünlükleri malumunuzdur.Son yıllarda kompakt floresan tabir edilen çeşitli formattaki düz,yuvarlak,spiral,kendinden balastlı(tasarruflu ampuller bu gruba giriyor.),harici balastlı,PL,PLs,PLL ampuller daha çok kullanılır hale geldi.Bunlardan tasarruflu dediğimiz ampuller ile PLS olarak anılan 7-9-11 W ampuller yoğun kullanım alanı bulurken,PLL gibi çeşitler spesifik kaldılar.
Yine spesifik uygulamalarda dimmerli ,gün ışığından algılamalı çeşitli uygulamalar,belkide 10 yıldır yapılmaktadır.
Birde güneş panelli armatürler var biliyorsunuz.Bunların da güneş varken güneşi kullanan,yokken şebekeyi kullanan sensörlü vs. tipleri mevcut.Hibrit kavramı bunlara belki oturur da haberdekilere oturmuyor.
Evet adamlar modern ve teknolojik ürünler yapmışlar.
Ama HİBRİT AYDINLATMA DİYE BİR KAVRAM EN AZINDAN YOKTU
 
hibrit sistem iki ayrı sistemin birleştirilmesinden tek bir sistem üretilmesi anlamına geliyor ama aydınlatmada nasıl kullanılmış tabi bilmiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,368
Mesajlar
917,057
Kullanıcılar
450,242
Son üye
Zaleucus

Yeni konular

Geri
Üst