Valla üstad ben 80 lerden 90 lardan şunları dinliyorumne dersiniz arkadaşlar her geceye bir müzik tutar mı sizce? ne bileyim biz 80 lerde, 90 larda romantik filan mıydık acaba?
aslında hüzünlenmek güzel şeydir. çünkü anılar bizi ayakta tutar, yada beni ayakta tutuyor. geçmiş güzel günleri anmak, ne bileyim o günlerde yaşanmışlıklar ve şimdi ayağa düşen AŞK.
yıllar yıllar öncesiydi, evliydim ve bir kızım olmuştu. ve onun ölüm haberini aldım, sesim titredi, gözümden iki damla yaş aktı. çok kötü olmuştum. dersteydim öğrencilerim fark etti ve sordular "ne oldu?" klasik yalan gözüme toz kaçtı dedim ama hiç birisi inanmadı. ve evimde beni bekleyen bir kadın ve bir de kızım vardı. evime döndükten sonra kızıma sarıldım. hiç bir şey diyemedim evdeki kadına sadece moralim bozuk işle ilgili dedim kestirip attım. ne kadar inandı hala bilmiyorum. çünkü o da biliyordu o kadını.
şimdi bile gözlerim doluyor. umarım sizin de hoşunuza gider parça. ama benim gibi bir anınız olmasın acıyor be insanın içi...
Dinlemez olurmuyum abi.sahibinin sesinden güzel tınılar, @Mr_YAMYAM usta sen bunları dinlemezsin herhalde.
sözler, hikayeler, işte aramızdaki fark bu, sen sözleri anlıyorsun, az önce yine dinledim ama aklımda kalan hiç bir şey yok. sadece tını benim aklımda kalan. duymuyorum derken işte bu güzel dostum. güzel kulağa hoş gelen sesleri duyuyorum ama konuşulanlardaki anlatılanlardaki sözcükleri (anlamak olarak) duyarken çok zorlanıyorum. beynimdeki hasarHer Türküde bir hikaye vardır.
Bu hikayeler bazen gerçek hayattan alınmış, bazen de bir kişinin o andaki duyguları doğrultusunda yazılmıştır.
Benim müzik konusundaki düşüncelerim şunlardır.
Bir eseri ilk dinlediğimde beğenebilir veya beğenmeyebilirim. Beğenmediğim bir eseri yıllar sonra dinlediğimde bende bazı anıları canlandırıyorsa, yııllar önce beğenmediğim bu eser vazgeçilmezim bile olabilmektedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?