Heat Pump Isıtma kapasitesi

Timural

Üye
Katılım
28 Mar 2020
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar benim de bu konuda bilgilerinize ihtiyacım olacak,
İstanbul'da çalışacak R410 A gazlı, heat-pump çalışacak bir klima santrali dizayn etmek istiyorum. Yaz: Tg: 33 °C , % 48 r.h. Kış: Tg: -3 °C , % 85 r.h dış hava şartlarıdır. Klima santrali için gereken soğutma kapasitesini sağlayacak DX bataryayı seçiyorum. Örneğin: Yazın, Evap/kondz : 5/45°C sıcaklıklarında X kW soğutma kapasitesinde bir Evaporatör bataryasını seçtim. daha sonra bu batarya soğutma kapasitesini karşılayacak kompresörü seçtim ve kompresör motor gücü+ Kompresör soğutma kapasitesi=Kondenser kapasitemi buldum Daha sonra biraz önce seçmiş olduğum eveporatörün kapasitesini kondenser kapasitesinde olacak şekilde tekrar büyüterek seçiyorum. (Bu evaporatör heatpump olacağı için ve kışın Kondenser olarak çalışacağı için kondenser kapasitesine denkliyorum)
Evet şimdi sorum bundan sonraki kısmı içeriyor. Öncelikle klima santralindeki bataryanın ısıtma kapasitesi Kompresör soğutma kapasitesi + Kompresör motor gücü olacak, ama ben bu bataryadan çıkış sıcaklığını nasıl hesaplayacağım? Kışın kondenser olarak çalışacak olan bu batarya için hava giriş sıcaklığı, kondenzasyon ve evaporasyon sıcaklığı ne olacak vs...
Kondenser seçerken kış aylarında dış hava sıcaklıklarına veya iç hava koşullarına göre alınması gereken evaporasyon ve kondenzasyon sıcaklıkları neler olmalıdır? Varsa başka uyarılarınız? Tüm bunları içerecek ve bir örnekle açıklarsanız sevinirim ?
Şimdiden teşekkür ederim...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst