Klima Nasıl Isıtma Yapar?

HUNTERgok

Üye
Katılım
16 Şub 2011
Mesajlar
113
Puanları
1
Türkçe karşılığı ısı pompası anlamına gelen heat pump özellikli klimalar elektrik enerjisini doğrudan olarak ısıya çevirmek yerine dışarıdaki ısıyı içeriye taşıyarak ortamı ısıtırlar. heat pump özelliği olan klimalar sogutmayı gerçekleştirdikleri gibi ısıtmayı da r22 gazını yoğuşturarak ve buharlaştırarak gerçekleştirirler. ısıtmanın yapılabilmesi için dış üniteden geçen gaz buharlaşarak dışarıdaki ısıyı emer ve iç üniteye geldiğinde yoğunlaşarak emdiği ısıyı ısıtılması istenilen ortama bırakarak ısıtmayı gerçekleştirir. klimaların ne kadar iyi ısıttığı veya soğuttuğu dış ve iç hava sıcaklığına bağlıdır. dış hava sıcaklığı arttıkça klimaların soğutma performansları düşer. dış hava sıcaklığı düştüğünde ise ısıtma performansları düşer. heat pumplı klimalar dış hava sıcaklığının 7 c civarında olduğu taktirde olabildiğince ekonomik ısıtıcılardır. dolayısıyla kışın ılık geçtiği dönemlerde, ilkbahar ve sonbaharda diğer ısıtıcıların yerine tercih edilebilirler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
HUNTERgok arkadaş gerekli bilgiyi anlatmış ama bir kısmı eksik. Teknik olarak bu ısı pompası özellİğini standart split klimalarda, dış ünitede bulunan bir dört yollu vana ile alır. bu dört yollu otomatik valf sayesinde yazın iç üniteden aldığımız soğuk havayı ve dışarıya verdiğimiz kondanser ısısını kışın kumanda ile ısıtmayı seçerek tam tersine çevirerek iç üniteden ısıtmayı dış ünitedeki evaporatör görevi gören kondenserdende soğukluğu dışarı atarız. Ama arkadaşın dediği gibi verim için önemli olan çevre sıcaklığıdır. kolay gelsin:)
 
enerji tüketimi açısından özellikle bahar aylarında rezistanslı ısıtıcılara göre avantajlı
 
en basite indirgersek kompresör,kondenser,kılcal vana,evaparatör. Yinede detaylı bilgi için teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,971
Son üye
umutcelik

Yeni konular

Geri
Üst