hbs860h sürücü problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan asenyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

asenyurt

Profesyonel Üye
Merhaba arkadaşlar
HBS860H hibrit step motor ve sürücülerinden aldım. fakat sürücüleri bir türlü çalıştıramadım.
30-110v DC diyor ben de 48v 9 amper kullanıyorum ama yeşil kırmızı ışıkları yanıp yanıp sönüyor. power supplyın ışıkları da sönüyor bu esnada. güç yetmiyor diye düşünüyorum. ama 48v un çalıştıramamasını tuhaf buldum açıkcası.

bu sürücüyü kullanıp hangi güç kaynağını kullanıyorsunuz ? ya da trafo ile AC olarak mı besliyorsunuz ?? kullananlardan yardım istiyorum.

WhatsApp Image 2025-06-28 at 20.49.19.webp

Merhaba arkadaşlar
HBS860H hibrit step motor ve sürücülerinden aldım. fakat sürücüleri bir türlü çalıştıramadım.
30-110v DC diyor ben de 48v 9 amper kullanıyorum ama yeşil kırmızı ışıkları yanıp yanıp sönüyor. power supplyın ışıkları da sönüyor bu esnada. güç yetmiyor diye düşünüyorum. ama 48v un çalıştıramamasını tuhaf buldum açıkcası.

bu sürücüyü kullanıp hangi güç kaynağını kullanıyorsunuz ? ya da trafo ile AC olarak mı besliyorsunuz ?? kullananlardan yardım istiyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 116641
Motor boşta da mı dönmüyor? Swiç seçimlerini de yaptınız mı?

Motor boşta da mı dönmüyor?
resimdeki gibi motor bir yere takılı değil. sürücü başlamıyor power ışığı ve alarm ışığı yanıp yanıp sönüyor arkasındaki fan döner gibi yapıyor ama duruyor. bu esnada power supply da ışığı yanıp sönüyor. yani güç yetmiyor diye düşünüyorum

resimdeki gibi motor bir yere takılı değil. sürücü başlamıyor power ışığı ve alarm ışığı yanıp yanıp sönüyor arkasındaki fan döner gibi yapıyor ama duruyor. bu esnada power supply da ışığı yanıp sönüyor. yani güç yetmiyor diye düşünüyorum
Yol alma anında power üzerinden voltaj ölçümü yapmayı denediniz mi?

sürücü hiç çalışmıyor üstadım. motora yön vermiyorum ki yol alsın

bu sürücüyü hiç kullandınız mı ?
Yok kullanmadım hocam. Belirttiğiniz gibi çalışma anında güç kaynağınızın sinyal laöbasının sönmesi akla iki ihtimal getiriyor. Güç kaynağı gücü yetersiz ya da sürücüdeki bir sorun yüzünden gerilim çöküyor.

Son düzenleme:
evet 60v ac trafo aldım 4 çıkışlı her biri 6 amper.
bu trafo ile sorunsuz sürücüler açıldı. bu sefer de sürücüler arızalı çıktı iki tanesi hiç çalışmadı 2 tanesi de alar ışığı yanıp sönüyor. satıcıya geri gönderdim bakalım ne olacak.
WhatsApp Image 2025-07-01 at 21.19.17.webp

motor etiketini paylaşabilirseniz biz de takip edelim.

evet 60v ac trafo aldım 4 çıkışlı her biri 6 amper.
bu trafo ile sorunsuz sürücüler açıldı. bu sefer de sürücüler arızalı çıktı iki tanesi hiç çalışmadı 2 tanesi de alar ışığı yanıp sönüyor. satıcıya geri gönderdim bakalım ne olacak.
Ekli dosyayı görüntüle 116690
Peki bu trafo bütün çıkışlarından aynı anda 60 volt 6 amper verebiliyor mu? Toplam bir güç ifadesi yok cihaz üzerinde.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,235
Son üye
ramazanatas

Yeni konular

Geri