Havai Hattan Yer Altına Kablo Alınması

Katılım
25 Ocak 2009
Mesajlar
20
Puanları
1
Arkadaşlar merhabalar,

bağlı bulunduğum kuruma ait yerleşkede OG beslemesi havai hattan alınıp, 600 metre mesafedeki bir trafo merkezinden yer altına alınmak suretiyle bizim giriş hücremize bağlantısı yapılacak.
Ortamda hem asfalt zemin hem toprak zemin bulunmakla birlikte trafo merkezinde yapacağımız düzenlemeler ve hem de yer altı kablo çekimi ile ilgili tecrübeleriniz ve dikkat etmem gereken noktaları paylaşırsanız çok memnun olurum.

herkese iyi çalışmalar...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ekli şartnameden yararlanabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Tedaş kablo montaj şart..rar
    878.4 KB · Görüntüleme: 188
fahri bey, çok teşekkürler ! Şartnameyi inceledikten sonra daha net bilgiler edineceğim. İyi çalışmalar...
 
Trafodan çekilecek kablolar 3 adet 1x95+16 XLPE kablolar olacak ve trafo merkezine kesicili çıkış hücresi koymayı düşünüyorum, bu noktada kabloların taşınımı için tüm hat boyunca HDPE boru ile kablo döşenmesi, kablo başlıklarının yapılması ve kesicili çıkış hücresi hakkında dikkate etmem gereken noktalar sizce nelerdir?
Görüşlerinizi bekliyorum, iyi çalışmalar...
 
1-Tek damarlı yg kablosu çekerken 1 adet de yedek bulundurmanız önerilir,zaten kurum da sizden talep eder.
2-Gücünüz ne kadar,kesicili çıkış hücresi yerine,sigortalı yük ayırıcılı kullanılabilir.(1600 kva'ya kadar)
3-Kabloyu boru içinde neden taşıyorsunuz,özel bir durum varsa başka fakat yönetmeliğe uygun kazı-kumlama ve kapama yapıldıktan sonra sıkıntı olmaz.

Son olarak da,hiç bir bilgi vermeden,sanki sohbet eder gibi proje mi yapılır.Öncelikle kuvvetli akımlar yönetmeliğini okuyun,onaylı projeleri inceleyin...
 
kablo çekimi yapılırken kablo doseme kurallarına uyulursa iyi olur. Yani kabloların altına ince kum üstüne de ikaz uyurı isaretlerini kesinlikle koymanızı tavsiye ederim. Yarın öbür gün bir kazı calısmasında en azından kablonuz hasarlanmaz.
İkinci olarak, kablolarda ekran topraklamasının yapılıp yapılmadıgına bakınız.
ücüncü olarakda kabloların yerlesim planlarına bakınız ara mesafelerinin koruyunuz bunlar elektrik kuvvetli akım tesis yönetmeliginde belirtilmiştir.
 
slm
ben sizden abana bır tane kesıf ozetı gondermenı ısteyecektım.
mevcut bır havaı hattın yer altına alınması ıle ılgılı hem og kısmı hemde ag kısmı ıle ılgılı
eger yardımcı olabılırsenız cok sewınırım bnm ıcın cok onemlı ve cok acıliyetı var
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst