Hastanede nasıl elektrik tasarrufu yapabiliriz?

murat.999

Üye
Katılım
13 May 2010
Mesajlar
9
Puanları
1
merhaba arkadaşlar ben özel bir hastanede elektrik teknisyenı olarak çalışıyoruım . Biz her ayda bir kere yapıyoruz nasıl daha iyi oluruz ve nasıl tasarruf ederiz die hastanemızde teknik personel olarak bizlerin önerileri: 2 adet chiiler var tekinni kapatarak daha az enerjı harcamıl oluyoruz. otomasyondan belirli saatlerde kullanılan yerlerın klımalarını kapatarak kullanıldıgı saatte açıyoruz(yemekhane soyunma odaları vs vs) klımaları boş hasta odalarındaki klimaları termostatdan of konumuna getirrerek. bütün hastanenın aydınlatmasını tassarufflu lambaya çevirerek .ve güneş enerjisi kullanımı ile ilgili bir çok konuyu tartıştık bu konular dışında buradaki tecrübeli arkadaşlardanda daha nasıl tasaruf yapıla bilicegi ile ilgili yorumlarını bekliyorum .
otomasyon
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
benım bır cihazım var klima ve motor kontrol bu cihazı gelıştırerek bır işletmede bır örnek 50 adet klima vs aliciyı tek merkezden kontrol edılebılır akilli ev projelerınde olduğu gıbı hastane veya buna benzer fabrıka otel gıbı yerlerdekı luzumsuz alıcı elektrıkle çalışan cıhazları luzumsuzsa tek kontrol noktasından bu guvenlık veya bunun gıbı yetkılı kişiler tarafından kontrol edılebılır bır örnek 128 numaralı odanın klmasi veya elektrığı kapatılacak yetkılı kişi o odanın butun elektrıklı cıhazlarını alıcılarını kapatıp açabılır bendekı cihaz sulama motorlarında şifre gırerek aç kapa klima kontrolu yapıyor yukarda yazdığım gıbı gerekırse proje yapılabılır ıstersenız yardımcı olurum
 
sizin anlatıgınız yöntemi otomasyondanda yapabiliyoruz zaten. teşşekürler yorumunuz için.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,690
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst