Hastane Elektriği

arkadaşlar paylaşımlarınız çok güzel keşke herhangi bir üye tanıdığı biriden herhangi bir hastane projesi alıp bizimle paylaşsa ne iyi olur o zaman çok büyük bir yardım etmiş olur
 
bendfe bir hastane projesi bitirdim götürü olarak ama dikkat edilmesi gerekenleri yukarıda arkadaşlar hemen hemen açıklamışlar ama çekinecek birşey yok kendine güven yeter başarılar
 
@Ebu_cendel_2005

Bütün herşeyi jenaratöre direk bağlamaktan mı bahsediyorsunuz? Bu sistemlerde zaten elektrik kesintisinde ATS sistemler var. Sadece vazgeçilemez yüklerinizi UPS den ayrı beslersiniz. Sistemin çalışmasını Şebeke-UPS ve Şebekeyide Şebeke-Jenaratör olarak sınıflandırarak şekillendirmek lazım.
 
Sayın Akdoğan selamlar;

Öncelikle projeniz toki projesi olduğu için hangi aşamadasınız bilmek gerekir.

Tokide dikakt edeceğiniz hususlar hastane için malzemelerin seçimi konusundadır, eğer son 3 listeniz hazırsa o llstedeki malzemelerinizin uyumluluğuna bakınız. Eğer hazır değilse tokinin mevcut çarşaf listesinde bulunanlardan seçimlerinizi doğru yapmanız gerekir. Bunun içinde seçtiğiniz markalarda hastane projelerinini daha önce uygulamalarını arayın ve önceki uygulamaların speklerini isteyin.

Dikkat edilecek noktalar sayılıdır diğer sistemler aşağı yukarı üst yapı projelerinde aynıdır hep. size aşağıda sıralıyorum dikkat edceğiniz noktaları.

UPS sistemi : Amelliyathanelerde ve yoğun bakımlarda önemi büyük olduğu için ya statik transfer swiç modülünü isteyin yada bunun için alternatif önerilerini mutlaka isteyin. Uygulamadaki en başarılı yerli firma MAKELSAN dır.

IT sistemi bu konu komplike bir sistemdir bu konuda aktif grup ile diyaloğa geçin onlar size gerekli yardımı yapacaklardır.

BMS yani otomasyon istemi. Bu konudada mutlaka hastane tecrübeli firma seçin çünkü WAV CAV ve hepafiltreler konuları hassas noktalardır. Önereceğim marka JOHNSON CONTROLS dur.

Zayıf Akımda hemşire çağrı sistemi önemlidir bu konuda zaten sayılı firmalar vardır siz alfamax ı seçersiniz zaten.

Telefon sistemi İP olacağından seçiminiz önemlidir. Maalesef yerli markalar bu sistemi daha başaramadılar. AMa illa yerli derseniz karel bunda en iyisi olacaktır.

DAta sisteminizin hastane otomasyonuna uygun olması için mutlaka hastane otomasyonunu düşünerek yapılması gerekiyor sağlık bakanlığı tesliminde sorun yaşamamanız için tabiki de.. toki projeye bakar sonuçta ama bunun sağlık bakanlığı teslimi var sakın unutmayın.

Birde toki projelerinde çalışmak sıkıntıdır mutlaka toki konrolü firma mühendisi ile sürekli irtibat halinde olun. Projeniz % 95 yanlıştır ama onların kaçış noktası projedir bakmadan onaylarlar, tokiye onaylatırlar ama siz ben projeyi yapacam diyemezsiniz sonuçta siz teslim edeceksiniz.

Proje düzeltmelerinizi yaptıramayacağınız için her değişiklik as build için topu üzerinizden atın :))

Kompanzasyon sisteminde reaktörler olması gerkir. Bunun Haricinde mutlaka aktif harmonik reaktör hesaplarınızı yapın ve bunu uygulayın..

Şimdilik aklıma gelenler bunlar diğerleri dediğim gibi üst yapı projeleri gibidir.

4 hastane bitirmiş biri olarak umarım faydası olur bu bilgilerin.

Kolay gelsin şimdiden size.
 
Bir Hastane projesindeyim ben de. Ve UPS güçleri hesaplanırken, tek hatlarda cosQ değeri 0,5 alınmış. Bu durumu nasıl değerlendirmem gerekir sizce?
 
Bayındırlık fiyatlarına göre işçilik %40 mı çok ilginç. BBBF deki montaj fiyatları hiçte öyle söylemiyor
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,876
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst