harddisk kurtarılabilir mi?

redskymuscular

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
1,333
Puanları
56
merhaba,
harddisk ki bilgisayarıma bağladığımda bu hata (resimdeki) ile karşılaşıyorum. Şu anda hiç bir şekilde içine giremiyorum. Garantisi var ancak verilerin silinebileceği söyleniyor. Çok değerli şeyler var içerisinde.
Bunu bir şekilde kurtaramaz mıyım?
biçimlendirmedim henüz.
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    34.9 KB · Görüntüleme: 48
Diskin MFT (Ana Dosya Tablosu) silinmiş gibi görünüyor.
Silinmemiş ise bile bir zararlı tarafından tahrip edilmiş olabilir.
Live özellikli bir linux sürümü ile sisteminizi başlatıp, harddiskin içeriğine erişebilirsen dosyalarını kurtarma şansın olabilir.
 
kurtarmanın en pratık yolu emeklı olmadan önce yaptığım iş aynı model bır harddisk bulup uzerındekı elektronik kartı değiştırıp bilgilerınızı alabılırsınız
 
kurtarmanın en pratık yolu emeklı olmadan önce yaptığım iş aynı model bır harddisk bulup uzerındekı elektronik kartı değiştırıp bilgilerınızı alabılırsınız
C ve F diski aynı disk ise nolacak :D
 
C ve F diski aynı disk ise nolacak :D
:)C yı F olarak gorse ne olur sonuçta kontrol kartı değişecek zaten diskte sorun varsa kurtarmak imkansız olur

bu bahsettığım 12 yıl önceydı şuanda kendı bilgisayarımı formatlıyamıyorum :)derlerya çalışan demir işildar çalişmazsa paslanır kuflenır bizim harddiskte dolmuş olabılır gençlerle kendımı bir tutmam mumkun değıl bu yaşta artık gereklı bilgiler hafızada fazlası sılınıyor:))
 
:)C yı F olarak gorse ne olur sonuçta kontrol kartı değişecek zaten diskte sorun varsa kurtarmak imkansız olur
Tek bir fiziksel disk üzerinde iki adet partition oluşturulmuş olabilir.
Çoğu dizüstü PC lerde böyle yapılmaktadır.
C bölümü çalıştığına göre harddiskin kontrolcü kartında arıza olasılığı yoktur.
Yok eğer harddiskler iki ayrı harddisk ise durum değişir.
 
Başlat, çalıştır, CMD yaz enter. Dos penceresi açılır. ( chkdsk r/ f: ) parantezler olmadan yazılır enter e basılır ne sorarsa tamam deyip kabul edilir, beklenir. Dosya sistemi onar komutu, belki işine yarar, yaramasada bilgilerine zarar vermez. Yada biçimlendirmeyi sonrasında dosya kurtarma programları ile bir çok bilgini kurtarabilirsin, ( Revovery my files) Google araştın. HDD kart değiştirmeye gelince, c çalıştığına göre kart ta sıkıntı yok demektir.
 
Dip not : c diski bilgisayara ait
F ise harddisk e
 
Merhaba ,
Öncelikle diskiniz çalışırken kulağınızı yaklaştırarak diskinizi dinleyin. Rahatsız edici tarzda anormal bir ses (tiz cızırtı, mekaniksel sürtünme sesi vb bir ses) var mı kontrol edin. Eğer bu tarz bir ses yok ise aşağıdaki yöntemler ile diskinizdeki verilerinize erişmeniz mümkün olabilir .
Dvd veya Flash bellek üzerinden bootable olarak çalışan linux vb bir işletim sistemi indirerek onunla bilgisayarınızı ilgili sürücü üzerinden başlatarak mevcut diskinizi erişmeye çalışabilirsiniz. Windowsun okuyamadığı (diski biçimlendir uyarısı verdiği) o bölümü muhtemelen sorunsuz açacaktır. Şayet açmaz yada bu yöntem size karışık gelirse piyasadaki kaliteli data kurtarma programlarından faydalanabilirsiniz. Size tavsiye olarak önerebileceğim r-studio data recovery programının full sürümünü edinerek onunla diskinizin ilgili bölümünü taratıp dosyalarınıza (ilgili bölümde fiziksel hasar yoksa ) erişmeniz büyük ihtimalle (%99 luk bir orandan bahsediyorum) mümkün olabilir. O %1 lik kısım ise ıvır zıvır program yada sistem dosyaları olacaktır ki onlarda veri kurtarmada çok elzem dosyalar değildir.
Yukarıdaki iki yöntemde de verdiğim bilgiler daha önce başımdan geçen tecrübemle sabit bilgilerdir. 1tb lık diskimi iki kez %99 oranında kurtarabilmiştim. İlkinde Windows ortamında biçimlendirdiğim ikincisinde ise imaj programında kazayla bölümü sildiğim diskimde aynı yöntemleri kullanmıştım. Umarım sizde sorunsuz çözüme ulaşabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst