Hangisi önce bulundu?

Sizce hangisi önce bulundu?


  • Kullanılan toplam oy
    24
  • Anket kapatılmış .
Çakmak değilse de Çakmak taşı önce bulunmuştur. günümüz çakmaklarının teknolojisini düşününce kibritin önce bulunduğunu söylemek yanlış olmaz diye düşünüyorum
 
wikipedia da :

''Kibrit, 1809'da İngiliz bilimadamları tarafından icat edildi''........ama çakmak ''tarihçesi'' ile ilgili wiki.' de bilgi yok ama başka bir sitede çakmakla ilgili

Çakmak: Sigara çakmakları, ilk kez 1909 yılında Auermetal çakmak taşlarının kullanılmaya başlamasıyla ortaya ç. Demir magnezyumun alaşımı olan Auermetal, baron Auer von Welabeck (1858–1929) tarafından bulunmuştur. Modern çakmakla (taşlı/benzinli) bir kol çakmak taşı çarkını döndürür. Benzin fitil yoluyla yukarı çakar ve çakmak taşının çıkardığı kıvılcımla ateşlenir. Taşlı / gazlı çakmaklar da taşlı benzinli çakmaklara benzerler yalnız bunlarda benzin ve fitil yerine sıvı gaz ve bir supap bulunur. Elektrikli çakmaklar iki tiptir. Pille çalışanlar ve plezoelektirle çalışanlar. Pille çalışan tiplerde düşük gerilimli bir pil kondansatörü şarj eder düğmeye basıldığında kondansatör bir yükseltici transformatöre boşalır ve gazın çıktığı süpapın üstünde bir kıvılcım oluşur. Plezoelektrik çakmakta kıvılcım oluşturacak elektrik akımı bir kristalin sıkıştırılmasıyla sağlanır, böylece gaz ateşlenir.(alıntıdır).
 
çakmak daha önce olabilir.
 
çakmak taşı once keşif edilmiş arkadaslar
 
Son düzenleme:
Bir belgeselden hatırladığım kadarıyla eski mısırda rahipler çakmak taşı ile yaptıkları bir sistemle kıvılcım çıkartarak gösteri veya ayin gibisinden bir şeyler yapıyorlarmış. o sisteminde çakmağın atası olduğunu söylemişlerdi belgeselde.
 
Çakmak daha önce bulunmuştur. En basit ispatı ise,,,,, Tersi olsaydı Taş devrinde yaşayan Fred in soyadı Çakmaktaş değil Kibrittaş olurdu.
 
çakmak olabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,461
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst