Hangi kitap, neden okunmalı? *eleştriler vs..

nesrin_06

Üye
Katılım
26 Nis 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar güzel bir kitap okuyupta tavsiye etmek isteyenler sebepleriyle birlikte kitap isimlerini burada paylaşsınlar .Yahut aklında yer etmiş ama eleştirmek istedikleri ya da tavsiye edilen bir kitap hakkındaki fikirleri vs ,bu başlık altında anlatılsın isterim :) Belki okuma alışkanlığı olmayanlara şevk gelir, olanlara da sıradaki kitabını tayin etme fırsatı...
 
Tübitak yayınlarından Rakamların Evrensel Tarihi * serisi okunabilir. Farklı bir bakış açısıyla farkı tarih ve medeniyetlerdeki matematik hakkında bilgi sahibi olunabilir. Tübitak yayınlarından olduğu için çoğu kitaba ulaşılabilir. Seri 9 kitaptan oluşmakta..

Ek olarak kişisel gelişim için Zeki insanlar için kişisel gelişim * gayet düzenli anlatıldığı için okunması gerektiğini düşünüyorum.
 
kıtap okumayı bana sevdıren,kıtap okuma alıskanlıgı kazandıran ılk kıtap mektup yayınlarından ''İmamın manken kızı''dır.ılk basta kıtapın ısmıne bakarak ön yargılıydım. Ama okuyunca fıkrım degıstı.tavsiye ederim
Cemil tokpınar'ın ''ömür boyu ask''isimli kitabıda evlılık hayatının daha mutlu gecmesı ıcın cesıtlı yollar gosterıyor
Ayten durmuş'un ''geçimsizliğin çözümü var'' kıtabıda aıle hayatınakı gecımsızlıklerı ele alıyor Çözum yolları gösterıyor.
fantastik kitap okumak isteyenlerede Kristin Cast, P. C. Cast ın ''gece evi '' serisini tavsiye ederim. şuan bu serinin 9.kitabındaydım.
 
dan brown melekler ve şeytanları tek geçerim. kitap okuma alışkanlığım yok ike ilk bu kitabu okumuştum, üniversite yıllarımda. kitap insanı öyle bir bağlıyorki sanki firm gibi, filmi başarılı değildi tabiki kitabı okuduktan sonra.
 
benimde pek kitap okuma alışkanlığım yoktur. roman yerine biraz daha bilimsel kitap tafsiyeleri olurse bende göz gezdirebilirim :)
 
'aklından bir sayı tut' güzel kitaptır.biraz dedektiflik birazda korku.
 
Hangi kitap neden okunmalı demek biraz zorlama sanki benim okuduğum kitaplar senin hoşuna gitmez senin okudukların başkasına. Ama tavsiye edebileceğim kitaplar :


Türk yazarlardan Yaşar kemal ince memed 1 - yer demir gök bakır
Soner Yalçın serisi, Nazım Hikmet :Memleketimden insan manzaraları Ayşe kulin Adı Aylin
Yabancı Tolkien Yüzüklerin efendisi (kitabı oku filmin çok boş olduğunu göreceksin) Yüzüklerin efendisinden önce hobbit
Clive cussler: Dirk Pitt Serisi , Frank mccourt :angelanın külleri Mükemmel bir otobiyografi İlk okuma deneme ve okumayı gerçekten bana sevdiren ise Tolstoy un Anna Karanina sı dır.

Saygılarımla...
 
Ne güzel hertür fikirden arkadaşlarımız kendilerine göre uygun gördükleri kitapları yazmışlar.Biz hakikaten büyük ve geniş bir aileyiz :) Kitap okumak ufkumuzu geliştiriyor.Ben son zamanlarda HATIRALAR ı okuyorum .Mesela merhum SEBAHATTİN ZAİM üstadın hatıraları,ülkemizin özellikle üniversite camiasını,sosyal gelişmeleri bilim insanlarının karşılaştığı zorlukları anlatıyor.
 
... Yabancı Tolkien Yüzüklerin efendisi (kitabı oku filmin çok boş olduğunu göreceksin) Yüzüklerin efendisinden önce hobbit ...
Tolkien'in fantastik dünyasını filimlere yansıtamazlar. En basitinden Tom Bombadil bile yoktu mesela...
Bence geriden başa doğru gidilmeli:
Yüzüklerin Efendisi
Hobbit
Güç Yüzüklerine Dair (Yüzüklerin yapılış öyküsü)
Silmarillion (İçlerinde en ağır olanı)

İhsan Oktay ANAR'ın da akıcı kalemi ve derin benzetmelerine diyecek söz yok
Puslu Kıtalar Atlası'nı tek geçerim (Askerde iken kitaplarla hiç alakası olmayan bir arkadaşımdan duyunca okumuştum.)
Amat
Suskunlar

Denis Guedj'den Papağan Teoremi. Matemetik teoremleriyle süslü felsefik bir polisiye romanı: http://www.idefix.com/kitap/papagan-teoremi-denis-guedj/tanim.asp?sid=VOKUY0ZRET5TN3BSXPE7



Üniversite yıllarımda Tübitak yayınlarından:
Doktor Eco'nun Şaşırtıcı Serüvenleri
Bunu Ancak Doktor Eco Çözer
Bilmece çözmeyi seven genç bir matemetik profesörünün hayat hikayesi:
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=19040
 
Son düzenleme:
Od iskender pala'nın yeni kitabı. Yunus emre'yi anlatıyor. Ilgisini çekenler için süper bir kitap.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,407
Mesajlar
917,366
Kullanıcılar
450,313
Son üye
dnihatt1

Yeni konular

Geri
Üst