Hangi elektronik programı daha iyi?

CADSTARı bilnen var mı aranızda bence bir de onu kullanmayı deneyın.Schema cizimi oradan baskı devreye geçiş çok mukenmel bir de simılasyon dan sonra otomatik routing islemini yapıyorsunuz.isterseniz s şeklınde bağlantılar yapıyorsunuz ve bunuda online konrtolu yaparsınız.Mukemmel bir online kutuphanesi var programda ihtiyacınız oldugu devre elamanına anında ınternet uzerınden kendı sitesınden (Zlink ) ten ındirebiliyorsunuz.bence kullanınca zevk alacaksınız.kolay gelsın
 
protelin hiç adı bile geçmemiş. pcb çizim programı olarak bunlar protelden daha mı iyi ??
 
CADSTAR ın daha ıyı oldugunu söyleyebilirim.Hiç bir özellik yoksa bile kutuphanenın on-line guncellenıyor olması ve routing tekniğinin mukemmel olması yeter...
 
ilk önce protel =altium diyebiliriz:))
arkadaşlar ben okul yıllarımda orcad-proteus-egle-boardmaker-pcad, hepsini denedim ozamanlar bana yetiyodu çizeceğim projeye göre program seçiyodum ve çiziyodum. Ama 5 yıldır çalışıyorum ve iş hayatına girdiğimden beri altium kullanıyorum. altium kullanmaya başlayınca vayyy be demiştim böyle bi program varmıymış die:))) herkonuda çok iyi gelmişti arkadaşların dediği gibi özellikle 3d kısmı ve pcb çizim rahatlığı ki genelde 6 layerlı pcb ler çizdiğimden sevmesemde autorout yapmak durumundaydım ve gerçekten kullanıcıya rahatlık veren bi program .
Ama bi kaç ay önce bi hocam vesilesiyle Cadstar die bi programın var olduğunu öğrendim. incelediğimde gerçekten bi çok konuda altiumdan daha pratik-kolay anlaşılır geldi bana. 3d bölünde manuel düzenlemeler yapıp pcb ye aktarabiliyosunuz yani proteldeki gibi tek yönlü değil, menüleri çok rahat ve kendi içlerinde geçişler yaratabiliyo yani ufak tefek şeyler için sizin zamanınızı çalmıyo vee en çok hoşuma giden yönüde diğer programlarda çizilmiş olan projelerinizi cadstarla açıp üzerlerinde değişiklik yapabiliyormuşsunuz. ben henüz bu özelliğini denemedim ama en kısa zamanda denicem sonuçları sizede yazarım:)
velhasıl kelam çizim programı öğrenmek isteyen arkadaş bence bi bu cadstar programınıda dene istersen ben gerçekten çok beğendim. öğrenim açısından sıkıntı olur diyosan ben senin için türkçe döküman araştırayım istersen...
 
Malum piyasada yüzbinlerce çeşit eleman var , proteus bir kısmını kütüphanesine koymuş , piyasada EXTRA denen bir fazladan kütüphane dolaşıyor.
Bunların dışında şematik modelleri (hadi PCB kılıfı bi şekilde uydurruz) nerden bulabilirliz.
Birkaç MCU markası dışında desteklenen MCU şematik modeli yok , Zaten her üreticinin de MCU ürettiğini düşünürsek durum çok kötü .
MCU'yu geçtik basit entegreler(çeşitli maxim , AD yada LM serilerileri) bile yok .
Üreticiler genelde parçalarının kaynak kodlarını yayınlıyorlar yada kendi simülasyon çözümleri var(ST , Renesas) .
Ya ben yolunu bulamadım yada proteusu bırakmanın zamanı mı geldi?

@Katana
All in one dediğin için Altium'a geçmek istiyorum ama bu yukarıdaki problemleri heralde aşmıştır altium? şematik ,pcb için kılıf ve 3d model?
Bir de Altium'un ulaşılabilir son versiyonu nedir?
 
kütüphane açısından altium tabiki proteusa göre çok çok iyi ama senin istediğin formatta yrarlı olabilceğini sanmıyorum. ben 4-5 senedir lisanslı altium2004 DXP kullanıyorum geçmişte kullandığım programlara (proteus-eagle-orcad-pads) göre daha iyi gebi geldi işlem bazında olsun kütüphane bazında olsun daha verimli. ama bi kaç zmandır Cadstar die bi program kullanıyorum merak edip sitelerinden indirmiştim demo versiyonunu indirmek içinde sitelerine üye olmak zorunda kalmıştım. üye olmuşken bi gezineyim dedim ve sitelerinde online kütüphanelerini gördüm. firma bazında komponent libraryleri var ve çok rahtlıkla indirip programa entegre edebiliyosun. ve istediğin gibi teknik destek alabiliyosun program hakkında. olabildiğince güncel kütüphaneleri var. bi denemekten zarar çıkmaz sanırım. birde son sürümlerinde ver12 galiba diğer programlarda çizilmiş olan dosyaları açıp işlem yapabiliyormuşsun ben henüz ver12 yi indirip deniyemedim benden önce indirip denerseniz banada bilgi verirseniz sevinirim.
 
her zaman ewb daha hoşuma gitmiştir simulasyonda
 
Proteus 'un isis ve ares'ini kullanmaktayım. Isis 'in devre simülasyonu yapabilmesi çok işime yarıyor. Aynı şekli hemen Ares'e geçip baskı devremi tasarlıyorum fakat piyasada çok fazla elektronik tasarım programı olduğunu görüyorum.
Ayrıca sanki Ares pcb tasarımda yetersiz gibi geliyor. Teker teker bütün programları deneyip karar verebilmek de çok süre isteyen bir iş.
Buna benzer bir sorunu mekanik tasarım programlarında da yaşamıştım Solid , catia , proengineer , UG derken çok vakit harcadım sonuç olarak Türkiye'de en popüler program olan Solidworks'u seçtim , Solidworks'un internette çok fazla kaynağı olması ve üzerinde çok kitap yazılmış olması seçimimde etkili oldu , görüyorum ki aynı durum elektronik programları arasında Proteus'ta var fakat gerçekten o kadar etkili mi ? Sizler hangi programları kullanıyorsunuz artılar eksileri nelerdir?
Eski ustaları görüyorum boardmaker kullanıyorlar , bu zamandan sonra dos ortamında çalışan bir programını kullanmak mantıklı mı bilmiyorum?
Benzer şekilde eagle veya benzeri programların da kulanıldığını görüyorum?
Sonuç olarak en profesyönel çözüm sizce hangisidir?


en ıyı proğram en ıyı bıldığın kutuphanesını istedığın gıbı kullandığın baskı devresını en ıyı çizdiğin proğramdır sen ne kullanıyorsun dersenız:)beğenmedığınız CircuitMaker 2000 kullanıyorum
 
Arkadaşlar iyide yazmış olduğunuz programların hangi OS (Operating Systems) de sorunsuz çalıştığınıda belirtirseniz,
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,673
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst