Hangi çizim programını öğrenmeliyim?

merhabalar arkadaşım eğer kumanda ve otomasyon işleri yapıyorsan EPLAN iyidir.ISIS elektronik tasarım similasyon programıdır...
 
AutoCad ten vazgeçme derim .Çünkü rahat kullanımı ve güçlü yapısı diğerlerini herzaman geride bırakıyor. Tabi alışkanlıkları yıkmak gerekiyor. Diğer programlara alışmış olmak az da olsa yeni bir program öğrenme ve alışmayı etkiliyor.
 
Arkadaşlar , ben yaklaşık iki senedir Elektrocad 8.0 Professional (Orjinal Dongle) kullanmaktayım. Daha önce çizimlerimi eplan ve caddy de yapmaktaydım. İkisinide kullanmak için bolbol eğitim ve yardım almak gerekiyor. Şu anda kullanmakta olduğum elektrocad ile hertürlü projeyi çizebiliyorum. (Panonun yerleşim şeması , gerkli malzeme , malzemenin nereden alınacağı, ne kadar tutacağı , gerekli bağlantı şeması , autocad vb. programlardan veri alış verişi , Plc programı ile veri alış-verişi vb.) Son çizdiğim proje yaklaşık 250 sayfa . Ayrıca bu programda bir projeyi yeni açtığınızda yaklaşık 100 Kb. tutmakta. Bu çok önemli. Şu ana kadar yüzlerce proje çizdim ve yaklaşık kapladığı alan sadece 75 Mb. Diğer programlarda yeni açtığınız projenin alanı 10 ile 50 Mb arasında tutmakta. (Örneğin EPLAN Electric P8 de bu alan yaklaşık 40 Mb). Proje çizmek isteyenler Elektrocad 8.0 i öneririm.
 
merhaba internette bayadır bu elektrocad programı arıyorum ama bulamadım nerden bulacaz bu programı yardımcı olursanız minnettar olurum saygılar.
 
Elektrocad 8.0 ın ne yazıkki internette indirebileceğin yer yok . (En azından ben öyle biliyorum) Bu programı Robosistem den demo versiyonunu form doldurarak edinebilirsin. Ben ilk tecrübemi winfuarındaki standından cd alarak edindim. Sende önümüzdeki ay fuara gidersen standından gidip gerekli bilgiyi ve demo cd alabilirsin .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst