Hall Effect Akım Sensörü Yapımı (Yardım!)

Bu arada benim bahsettiğim parça böyle birşey
Hall_Current_sensor_D_C1T_electric_current.jpg
 
evlerde kullanılan digital sayaçların çıkışında akım sensörü var bitane çıkmalardan parçala bence
 
sayın uçak16 ustam gerek yok piyasada ugn serısı dolu karaköyde almıyanı dövüyorlar:) tanesı 25 krş
 
merhaba by-lent ustam şema mükemmel tutup motorlar için termik yapsan birtane satamazsın gider eskı isiyla değişim gostern metalden yapılan termiklere dünyanın parasını verırler bu malzemeden elektronik termik yapsan kimseye satamazsın ıyısımı :) kendı işinde kullanacaksın çok bilmişler ne hallerı varsa görsünler

Konuyu geç gördüm kusura bakmayın bir de böyle cinsleri var :) sensör adını nete yaz kataloğuna bak biraz daha bilgi edinirsin

https://www.google.com.tr/search?q=...tYCIAw&ved=0CAcQ_AUoAA&biw=1280&bih=845&dpr=1


Kolay gelsin

acs754gif_00000034822.gif

20091099-1.jpg
 
Birde bu Magnetic level meter şemasında UGN 503 zaten sensörün kendisi sanırım. Benim esas sıkıntı yaşadığım noktada zaten bu kısım. İşte bu devrelerdeki sensörü kendim yapmam gerekiyor. Bu işi nasıl yaparım acaba ?
 
Arkadaşlar,
Tasarım projemin ilk ayağı olarak akım sensörü yapmam gerek. Bu konuda teorik olarak çok fazla araştırma yaptım ancak sadece çalışma mantığı, hangi teoriye dayanarak çalıştığı vs. gibi bilgilere ulaşabildim sadece. Hall etkili sensörler üzerine oldukça fazla araştırma yaptım. Ancan ne bir devre şeması ne de bir örnek bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler...
En basit olarak, okulda elektrik konusu işlenirken anlatılan deney düzeneği; elektrik kablosu yanındaki pusula ibresinin sapması (akımın şiddeti ibrenin fazla, akımın yönü de ibrenin sağ sola sapmasını etki eder)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst