Hakediş-Keşif-Metraj Çıkarma

Her projenin keşfi farklıdır. Dolayısı ile bu konuda bir standart aramayın. Mesela ben 8-9 yıldır keşif çıkartırım. Toki konut projeleri hariç hiç bir projenin keşfinin benzer olduğunu görmedim. Ancak soru sorulursa yardım edebilirim. Mesela hastane projelerinde neye dikkat edilmelidir? tarzında bir soru gibi...
ya ben stajerim metraj çıkarmam lazım projedeki nesnelerin adedi lazım ama bilgisayarda ne filter komutu ne de yazılımlarla çözübildim . çünkü filter komutu bazen eksik buluyor layer leri yok ederek yaptım yine filter komutundaki sayıyı buluyorum tek tek saymak çok zor.. mühendis ise tek tek saymaktan başka yolu yok dedi ama sitedekiler program filan diyorlar ama eksik çıkıyor programda filan acil yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler ...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
dostum eğer blok sa semboller saymak istediğin kısımı seç daha sonra bcount komutunu yaz iki defa entera bas sonra f2 ye bas sana o kısımdaki bütün bloların sayısını verir aradığın sayıyıda o listeden bulup çıkarabilirsin.
 
arkadaşlar isterseniz en son Libya_Tripoli de 2010 yılında yaptığımız VIP 60 yataklı hastane ile ilgili bilgiler verebilirim , fakat tamamı İngilizce dir.
 
arkadaşım kesinlikle mahal listesi hazırlayarak hazırlamanı öneririm tekrar kontrolun daha kolay gözden kaçırma olasılığını az indireceksin soruların olursa yardımcı olmaya çalışırım selamlar saygılar
 
Toki hastane işi yapan arkadaşlardan malzeme önerisi için bilgi alabilir miyim?
 
Bu güzel paylaşım için teşekkürler.
İşlerinizde başarılar dilerim.
 
Arkadaşlar herkese selamlar.. 2010 yılında mezun olmuş elektrik elektronik mühendisiyim. Şuan bir kamu kurumunda çalışıyorum..Ancak çok boş zamanım var.Hafta sonları ve hafta içi akşamları elektrik proje keşif çıkarma proje hazırlama hakediş dosyaları düzenlemek istiyorum. Part time bu şekilde çalışabilme imkanım varmı?
.Daha önce keşif çıkarttım ama kendimi yeterli hissetmiyorum, çalışacağım yerde kendimi bu konuda geliştireceğimi düşünüyorum, sizlerin değerli yorumlarını almak istyorum..

Saygılar...
 
Alper bey önümüzdeki günlerde yurt dışında bir işde çalışacağım hazırlıklı gitmek istiyorum sizden ricam inilzice projeyi yolalrmısınız benim için çok önemli en azından orada çeviri ile vakit kaybetmek istemiyorum
şimdiden çok teşekkür ederim..
 
400 ve 600 yataklı OG AG tam set proje olan varsa paylaşabilirmi?
 
metraj çıkarmak sadece kablo hesabı yapmak mıdır birisi açıklayabilir mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,839
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst