Hızlı şertleşen plastik benzeri malzeme

yaman9

Üye
Katılım
1 Haz 2007
Mesajlar
582
Puanları
1
Arkadaşlar,

Manyetik kuplör (Magnetic Coupler) içinde kullanmak amacıyla , ısıtmadan şekil verebileceğim, hızla şertleşip polyamid sertliğine ulaşabilecek hesaplı bir kimyasal malzemeye ihtiyacım var. Bilgisi ve tavsiyesi olan varsa şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Epoksi diyesim var ama, şayet kalıplayabilirsen ben sorunlu duvarlarda çelik dübel çakmak için kullanmıştım.
 
Sayın Muratdeli, amacım bu plastik malzemeyi 1 cm kalınlığında ve 25 cm çapında disk şeklinde imal etmek. Tabi içine 8 adet minik silindir mıknatısı sabitlemek. Tabi bundan 2 adet yapıp manyetik küplör amaçlı kullanmak. Epoxiyi kalıplamak konusunda nasıl bir sıkıntı çekerim ve yaklaşık 1000cm3 bir hacim için fiyat ne olabilir. Görüşleriniz için teşekkür ederim.

Not: Epoksi olarak kablo eki yaparken kullandımız reçineden mi bahsediyorsun?
 
Ben bir ara kalebodur fayans gibi malzemeleri üreten merdiven altı diyebileceğimiz bir atelyede çalışmıştım. Epey oldu tam hatırlamıyorum ama cam elyafı, bal renginde ve kıvanında sıvı selüloz (başka birşey olabilirr ben adını öyle hatırlıyorum), un gibi seramik tozu ve çabuk kurumasını sağlayan bir kimyasal (adını hatırlamıyorum, karışım yapıldıktan sonra kalıba dökerken katıyorduk 15 dk da kurutuyordu) karışımı vardı belki işine yarar ama esnek bir malzeme elde etmiş olmazsın, iletken değil bu işe yarayabilir ayrıntılı bilgi için sanayi tipi yerlerde bu işlerle uğraşan yerlere bakabilirsin, kalıbını götürürsün orda harcı döktürürsün bence ucuza gelir. Ayrıca sanayi bölgelerine gidip bakmak lazım illaki bundan daha iyi çözümler orada bulunabilir. Şimdilik aklıma gelen bu umarım yardımcı olabilmişimdir. Bu arada flexiglass dan tersane nevi yerlerde sandal yat vs yapıyorlar boyutlar 6-7 mt den 30-40 mt ye kadar var sandal fiyatları 8- 10 bin liradan başladığına göre bu yöntemde ulaşılabilinirse kullanılabilir.
 
Sayın yaman9, kastettiğim malzeme tam olarak ekli linkteki malzeme, ben bunu dübel çakabilmek için kullandım. Kalıplamadan kastım bu malzemeyi 1x25cm disk haline nasıl sokarsınız onu bilemiyorum. 1 kutusunun fiyatını ben 18TL'ye aldım diye hatırlıyorum.
Umarım işine yarar.

Pattex Kimyasal Dbel - rnler
 
Köpük gibi pütürleşmiyorsa ve içindeki mıknatısı 2 cm ötedeki diğer mıknatıstan zaptedebiliyorsa benim aradığım malzeme olabilir. Fiyatı da iyi. Denediğimde burada paylaşamayı planlıyorum.
Teşekkürler.
 
poliüretan kullanabilirsin
çok farklı tiplerini bulabilirsin sert yumuşak gibi
 
Merhaba
Bu malzemeleri bir araştırır mısınız?İşinize yarayabilir.Bilhassa "tangit" plastik boruların yapıştırılmasında kullanılmaktaymış.İstediğiniz Çaptaki boruları dilim dilim kesip içine malzemenizi koyun tangit ile doldurun.Tabii deneme yanılma ile kesin sonuç alınır.
Henkel - Tangit
Botaş Polyester - Kompozit Reçineler, Polimerler, Jelkotlar, Poligranül, Pigmentler, Kalıp Ayırıcı, Vaks & Macunlar

Tangit 500 gr 37 TL civarında.Bana 1 kg civarında gerekecek.
TANGT PVC YAPITIRICI 500 gr, | 37,00 TL, | PVC EKPMANLAR, | TANGT

Döküm tipi polyester de işe yarar bir malzeme. Tek problem küçük miktarda temin etme zorluğu olabilir.
Döküm Tipi Polyester Reçineler
 
Merhaba
Polyesteri istediğiniz kadar alabilirsiniz.1kg'lık kutularda olması lazım bir de sertleştiricisi var.Hatırladığım kadarı ile sertleştiriciyi ne kadar az koyarsanız o nispette geç donar ve o nispette az enerji açığa çıkartır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,876
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst