Hırsızlığa Bak

Devletin temel kurumlarının özelleştirilmesini savunan, özelleştirme sevdalılarının bu konuda kızmaya hakkı yok. Özelleşen kurum ticarethane gibi çalışmaya mahkumdur sadece kazancına bakar, ahmet'ten alamazsa mehmete ödetir.
Hakkını ararsan alırsın;
http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2012/04/03/faturaya-dava-acti-parasina-geri-aldi
 
yaşlı abi çok haklısın millileştirmek yerine özelleştiriyorlar sonra böyle milleti yoluyorlar çalışanlara maaş yerine asgari ücret diye bir ucubeyi reva görüyorlar.
 
aynı sorun bendede var tüketici hakları mahkemesine başvurdum 500 tl fatura gelmiş daha önceden ödediğim halde birkez daha ödedim
 
Faturanın ayrıntılı olması aslında tüketicinin bilinçlendirilmesi için yapılmıştır. Oysa dağıtım firması bunların hiçbirini yapmayıp basit bir faturalandırma programıyla elektriğin kWh tüketimini belirlenen bir fiyatla çarpıp aboneye borcunu gönderseydi, daha mı iyi olurdu acaba? Ben şahsen böyle bir durumu tercih etmezdim. Ben elektriğimin üretildiği noktadan (Keban, Karakaya, Atatürk, Seyitömer, Afşin-Elbistan santralları vb.) tüketimini yaptığım evimdeki cihazlara kadar (buzdolabı, televizyon, bilgisayar, lambalar vb.) nasıl geldiğini öğrenmek isterdim. Yani kafamızı kuma gömmek yerine sorunları kaynağından itibaren görerek bunları tartışsak daha iyi olmaz mı? Enerji fakiri bir ülkede enerji kültürünün geliştirilmesi çok önemlidir. Vatandaşımız enerji konusunda ne kadar bilgiye sahip. Elbette kaçak elektrik de önemli bir sorun. Fakat enerjide sadece kaçak tüketim sorunu bileşeni yok. Bunun yanında bir de TRT (payı) sorunu var. Acaba şu anda TRT diye bir kuruma ihtiyaç var mı? Diğer özel TV kanalları hem devlete vergi ödüyor, hem de istihdam sağlıyor. Yani bırakın yük olmayı devlet bütçesine ödediği vergi ve muhtasarla katkıda bulunuyor, istihdam sağlıyor. Bunun yanında iyi işletilemeyen ve yıllardır özelleştirilmeleri sürüncemede kalan TEİAŞ ve EÜAŞ gibi devlet işletmeleri var. Özelleştirilen EDAŞ'ların uygun yatırımlarla bakır ve demir kayıplarını minimize edip etmediği ve bunların EPDK tarafından takip edilip edilmediği bilinmiyor. Yani kayıp kaçağın önemli bir kısmını ülkemizde teknik kayıplar oluşturmakta. Acaba bu konuda yatırım çalışmaları ne durumda? Örneğin hala indirici merkezi olan EDAŞ'lar var mı? Belediye tüketim vergisinin neden alındığı tartışılabilir. Çünkü belediyelerin elektrik enerjisinde ne gibi bir fonksiyonları var. Ama diğer kalemler bana göre normal olmakla birlikte belki birim fiyatları tartışılabilir.
trt 1,trt2,trt3,trt4,trt world,trt arabca,trt müzik,trt spor,trt hd,trt kürdi,trt çocuk,trt belgesel,trt okul,trt haber,trt avaz,trt türk,trt cart,trt curt,trt mış , trt miş
 
bu kaçak elektrik olayı nasıl oluyor acaba nerden alıp nereye bağlıyorlar bilen var mı acaba ???
 
Devlet vatandaşından o kadar para alıyor ve hala ekonomisini düzeltemiyor asıl komik olan bu :D
 
Devlet bu şekilde ülkemizde maalesef. O halkı düzeltmek istiyor, halk devleti. Herkes birbirini düzeltse böyle ufak sorunlar kalmayacak aslında.
 
Şu aralar bir tane elektrikli eşya çalıştırmasak evde 15 liraya yakın bir ücret ödüyoruz gene yani :) Rezilliğin sınırlarını zorlayan devlet.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst