Hırsızlığa Bak

Faturanın ayrıntılı olması aslında tüketicinin bilinçlendirilmesi için yapılmıştır. Oysa dağıtım firması bunların hiçbirini yapmayıp basit bir faturalandırma programıyla elektriğin kWh tüketimini belirlenen bir fiyatla çarpıp aboneye borcunu gönderseydi, daha mı iyi olurdu acaba? Ben şahsen böyle bir durumu tercih etmezdim. Ben elektriğimin üretildiği noktadan (Keban, Karakaya, Atatürk, Seyitömer, Afşin-Elbistan santralları vb.) tüketimini yaptığım evimdeki cihazlara kadar (buzdolabı, televizyon, bilgisayar, lambalar vb.) nasıl geldiğini öğrenmek isterdim. Yani kafamızı kuma gömmek yerine sorunları kaynağından itibaren görerek bunları tartışsak daha iyi olmaz mı? Enerji fakiri bir ülkede enerji kültürünün geliştirilmesi çok önemlidir. Vatandaşımız enerji konusunda ne kadar bilgiye sahip. Elbette kaçak elektrik de önemli bir sorun. Fakat enerjide sadece kaçak tüketim sorunu bileşeni yok. Bunun yanında bir de TRT (payı) sorunu var. Acaba şu anda TRT diye bir kuruma ihtiyaç var mı? Diğer özel TV kanalları hem devlete vergi ödüyor, hem de istihdam sağlıyor. Yani bırakın yük olmayı devlet bütçesine ödediği vergi ve muhtasarla katkıda bulunuyor, istihdam sağlıyor. Bunun yanında iyi işletilemeyen ve yıllardır özelleştirilmeleri sürüncemede kalan TEİAŞ ve EÜAŞ gibi devlet işletmeleri var. Özelleştirilen EDAŞ'ların uygun yatırımlarla bakır ve demir kayıplarını minimize edip etmediği ve bunların EPDK tarafından takip edilip edilmediği bilinmiyor. Yani kayıp kaçağın önemli bir kısmını ülkemizde teknik kayıplar oluşturmakta. Acaba bu konuda yatırım çalışmaları ne durumda? Örneğin hala indirici merkezi olan EDAŞ'lar var mı? Belediye tüketim vergisinin neden alındığı tartışılabilir. Çünkü belediyelerin elektrik enerjisinde ne gibi bir fonksiyonları var. Ama diğer kalemler bana göre normal olmakla birlikte belki birim fiyatları tartışılabilir.

sn:eek:siloski ben size katılmıyorum! nedeni ise çok büyük bir adaletsizlik buram buram tütüyor, burada evet forum ailesiyiz siyaset yerideğil ama bir elini vijdanına koyacak olursan şunu açık ve net belirteyim canlı kanlı defalarca şahit olduğum kaçak kullanımlar'mı dersiniz ist. karabayır mah.oraya arıza servise gidiyorum bir tek sayaç çalışmıyor tüm binaların sayaçları paypast gazi mahallesi yine aynı herifler ufo ısıtıcıları tesisat'a kuvvet 7/24 çalışıyor oralara okumaya giremiyorlar doğu ve güneydoğu yine aynı, 2004 ylından bu yana kandil'e verilen elektrik bize verilenin yarısı bile değil 160 cıvalı ampuller 24 saat yanar ısıtılar soğutucular desen aynı elektirmi satıyorsun? ADAM GİBİ SAT O ZAMAN!!! BU NE KİTAPSIZLIK!!! sen bu gün bir patent al elk.dağıtım şirketine elektrik sat bakalım, yada kendiniz araştırın kva sına kaç tl verecekler. tamam ne zorlukalarla geliyor evimize eyvallah kandile çok kolay gidiyor o zaman g.doğuyada çok kolay gidiyor o zaman!.
sıkı denetim yaparsak ayrımcılık olurmuş r. akdağın verdiği demeç bu, bu olaylar daha önceki yönetimlerde de vardı ama bu kadarıda fazla yani sokak aydınlatmasınıda vatandaşa yüklediler. giderlerimize gelen zamlar çita hızında bizim maaşlar kaplumbağa gibi ilerliyor herhalde çok gelir.Aslında hiçbiri yersiz değil bence az bile çünki bu milletimize müstehaktır.
yine söylüyorum SON sözüm iki cihanda iki elim yakasındadır BUNLARIN
 
devlet hizmet etmekle mükelleftir ve devletin gelir kaynağı vergidir devler vergisini her zaman almalıdır vergi almak devletin hakkıdır bu osmanlıdan beri böyle idi

ancak..........

ülkedeki verginin %80 i işçi ödüyorsa

sgk kurumun yıllardır asgari ücret gösterip insanların pirimleri düşük yatıyorsa

tanıdıklara işler paslanıyorsa

saglık sistemi düzeldi derken hem doktor hem eczacı hem hasta yakınıyorsa

çok zeki bilim adamlarımızın hepsi uçak kazasında ölüyorsa

başbakanımızın dedikleri 6 ay sonra kendisi ile zıtlaşıyorsa

biz şeffaflıktan yanayız saklımız yok deyip videolar yasaklanıyorsa

80 ihtilalcileri yargılanacak deyip KENAN EVREN'in maaşına zam yapılıyorsa

milletvekili seçildiği halde vekiller hapisde yatıyorsa

pkk sorunu barış gelecek diyip 30 yıl savaşmış insanlara ne vaad ettini açıklamayıp biz biliriz diyorsa (bu insanlar neden savaştı şimdi neden barış olacak ne verildiki bunlar sustu )

10.000 liraya aldığım arabamı 700 liraya sigortalatıp 650 lira vergi veriyorsam

dünyanın en pahalı 2. yakıtını kullanıyorsam

tüm komşular ile %100 iyi ilişkiler diyip tek dostum kalmıyorsa

biraz daha konuşursam ergekondan içeri atılacağımı düşüüyorsam

yediğimiz her sebzede her meyvede hormon varsa (rusya patlıcanları aşırı ilaç kalıntısı yüzünden almadı ürünler iç piyasaya sürüldü)

bilmem kaç ton pirinç gdo lu çıkıyorsa

yıllarca kanun çıkaramazken mitçiler için 1 haftada kanun çıkıyorsa

tüm 2b arsaları değer yerlere verilirken değerli yerler 2b ye giremiyorsa

SİZCE BU YAZININ SONU GELİRMİ

bence gelmez bir iş yerinde sorun varsa o sorunların çözümü işverendedir en baştaki adamdadır.

ülkede sorun varsa çözüm sizce kimde ?
 
Bu Konuda tüketici heyeti ile görüşen oldumu? bildiğim kadarıyla mahkemeye başvurup kaçak elektrik bedelini iade alanlar var.

Bir müşteriniz dükkanınızdan malzeme çalıyor ve siz dürüst müşterilerinizden bunun parasını tahsil etmeye çalışıyorsunuz.
 
evet haksız para alınmakta bunu kabul ediyorum. doğuda adam gecekondusunun tuğlalarına rezistans döşeyip -40 derecede atletle geziyo evinde. bize verilen enerji yönetimi eğitimlerinde adamlar tüketeceğiniz kadar suyu eletrikli ısıtıcıda kaynatın fazlasını kaynatırsanız ülke ekonomisine zarar verirsiniz deniliyo ki ufak bi hesapla gerçekten bir günde trilyonlarca lira kar edildiğini hesaplıyoruz gel gör ki doğuda adam buz gibi su çıkan su kuyusuna rezistans salıp kuyudan kaynar su çekiyo parasını ben ödüyorum. ancak devlet tarafından faturalandırılan hiçbir kuruş dahi birinin cebine gitmez devletin kasasına gider buna katılamayacağım..
 
Bu Konuda tüketici heyeti ile görüşen oldumu? bildiğim kadarıyla mahkemeye başvurup kaçak elektrik bedelini iade alanlar var.

Bir müşteriniz dükkanınızdan malzeme çalıyor ve siz dürüst müşterilerinizden bunun parasını tahsil etmeye çalışıyorsunuz.

ben gittim görüştüm ümraniye hakem heyeti ile ancak böyle bir kanun olmadığını kayıt aldıklarını daha sonra kanun çıkarsa bu kayıtlara geri döneceklerini söylediler anlayacagınız onlarda bekliyormuş
 
Artık faturalarda kkk vb yazılmayacağına göre daha rahat (!) ödeyebiliriz.
 
haram olsun...
 
ben bir süre sonra özellikle şu trt yi kurcalayacağım geçmişe dönüş isteyeceğim parayı hem reklam hem bizden alıyor parayı üstelik bana karşı bir yayın politikası var benim paramla beni kötülüyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst