GSM Modülü Yardım

ertsen hocam tebrıkler senınle aynı kaderi paylasıyoruz.Takıldıgın yerlerde sor elimden geldıgınce yardımcı olayım ama en ıyı kaynak urun datasheetleri
Tolga264 hocam sizede teşekkürler. takıldığım yerde sizi bulurum artık :)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sevgili kontrolkalemi üyeleri son zamanlarda forumda bir sürü tartışma ortamı var öncelikle ben bu forumdan çok faydalandığımı ve forumun aynı kalitede devam etmesi temenni ederim.Bu konu başlığı altında sevgili Mainloop rumuzlu kullanıcı arkadaşımızın paylaşmış olduğu baskı devre üzerinde oynamalar yaparak ve tekin126 adlı kullanıcımızın yardımını alarak ortaya bir ürün çıkarttım...::WİROSENSE::.. adresinde ürüne ait bilgiler mevcuttur.Yardımlar için herkese teşekkür ederim.Ne mühendisim ne teknikerim sadece bilişim teknolojileri öğretmeniyim.Herkese kolay gelsin...(Parantez içinde belirtmek isterim yaklaşık 6 aydır uğraşıyorum 3-kere baskı devre değiştirildi 4-5 gsm modül yandı özel dış kutu yaptırıldı.)
 
şimdi gönderdiğin pdf i inceledim emeğine sağlık. daha bir sürü özellik eklemişler. yeni firmware da var. upgrade edicem.

buarada şuanda telit üzerinden gprs ile pic için bootloader hazırlıyorum. yani uzaktan picin içindeki programı değiştirebilicez. bitince gönderirim sanada.

başından beri okuyorum. nasıl imrendiğimi anlatamam sizlere =) başarılarınızın bütün hücrelerinizde tam performans devam etmesini diliyorum. ben de biyomedikal mühendisliği okuyorum (kıbrısta tam burslu). ve çocukluğumdan beri böyle şeyler yapmak istedim. lisede elektrik okudum anadolu teknik ama elektronikten sadece endüstriyel gördüm, ege üniversitesi biyomed. cihaz. tek. okudum orda da pic görmedik. çok denedim ama çalışmaktan zaman bulamadım pic ve modemler için. şimdi de mühendislik okuyorum ve yine microdenetleyiciler yok microişlemciler var :S c ve asm biliyorum, azcık da phyton. ben de yapmak istiyorum bişeyler. bir röleyi smsle yada aramayla çalıştırmayı istiyorum. bir de aklıma şu geldi, örneğin arama yapılsa ve telesekreter gibi 1 bassam kombi çalışsa, 2 ye bassam klima çalışsa gibi mümkün mü ?

teşkkür ederim SAYGILAR.....
 
merhaba tolga264 pek yardımım olduğunu sanmıyorum ama yorumunuzda benım adımdanda bahsettığınız için teşekkur ederım çıkardığın ürün için tebrık eder hayırlı olmasını dılıyorum tartışma konusundan bahsetmıyeceğım bu konu daha devam etmesı dileğındeyım inşallah kontrolkalemınde örnek gosterılecek konu olur zaten oldu da daha yetmez sayın ertsen arkadaşimizda sizin gıbı duşunerek konu hakkında bılgı topluyor gonulden bır kelıme soylıyeyın ınanın içimden gelerek yazıyorum bu yaptıklarınızı ben yapsaydım bukadar sevinmezdım bu yaz bıraz seyahat ettım gorduklerım teknolojide kocaman sifiriz başimdan geçen olar bunu ıspatlıyacaktır bir dalgiç pompaya telefondan kumanda taktım 15-20 kişi toplanmıştı pompayı açıp kapattım bırkaç kişi ınanmamış demekkı pompanın olduğu kulubeyı araştırdılar bırısı açıp kapatıyor duşuncesıyle bişeyler yapmak lazım ıyı geceler
 
Sevgili kontrolkalemi üyeleri son zamanlarda forumda bir sürü tartışma ortamı var öncelikle ben bu forumdan çok faydalandığımı ve forumun aynı kalitede devam etmesi temenni ederim.Bu konu başlığı altında sevgili Mainloop rumuzlu kullanıcı arkadaşımızın paylaşmış olduğu baskı devre üzerinde oynamalar yaparak ve tekin126 adlı kullanıcımızın yardımını alarak ortaya bir ürün çıkarttım...::WİROSENSE::.. adresinde ürüne ait bilgiler mevcuttur.Yardımlar için herkese teşekkür ederim.Ne mühendisim ne teknikerim sadece bilişim teknolojileri öğretmeniyim.Herkese kolay gelsin...(Parantez içinde belirtmek isterim yaklaşık 6 aydır uğraşıyorum 3-kere baskı devre değiştirildi 4-5 gsm modül yandı özel dış kutu yaptırıldı.)

Saygılar çok imreniyorum sizlere çok..... başarılarınızın devamının bitmez tükenmez bi döngü içine girmesini istiyorum =))
 
her şey mumkün benim tasarımımda çıkış sensörlere ve giriş konumuna bağlı olarak veya sms ile manuel olarak da on/off yapılabiliyor.sensor1 max sıcaklıgı gectı cıkıs aktıf gıbı sensörlere zamanda ılave edebılıyorsunuz ornegın sensor1 2 dk max limit astı gıbı anlık sıcaklık degısımlerınden etkılenmesın dıye
tekin126 tesekkur ederım ıhtıyac halınde benı hatırlayınız. :)
Ürün perekande veya proje bazlı olarak herşeyiyle satılıktır.Kafamda farklı fikirler var onları da hayat geçirmek istiyorum.
 
Son düzenleme:
Tolga264 hocam hayırlı olsun. İnşallah emeğinizin karşılığını alırsınız.
 
bu işin ebs lx20 gsm-gprs modül kullanmalısın 4 adet girişi bulunmaktadır...bunların tetiklenmsi ile hem acık hemde kapalı kontak olarak msj gönderebilir istediğin numaralara... yanlız bu üründen yararlanmak için sıcaklık değerlerine göre röle çektirecek bir ntc devresinede ihtiyacın olacakdır... eğer bu ürünü geliştirme için destek lazım olursa yardımcı olmaya devam ederim .... saygılarımla

Alarm sistemim ile kullanmak istediğim elimde bir adet lx 20 modülü var bunu sisteme entegre etmek istiyorum,bağlantı aşamasında yardımcı olabilirmisiniz?Bu modülü panele bağlayıp alarm halinde sisteme kayıtlı numaraları aramasını istiyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
 
yurtdışından gelen modüllerin IMEI noları kayıtlı değil ki,
sorun çıkmıyormu cep telefonu gibi?
 
Arkadaşlar daha öncede yazmıştım. sim908 gsm modülü ile çalşmaya başladım. RS232 ile şu anda pc-module arası iletişimde sorunum yok (EVB board ile kullanıyorum modülü). PC-pic arası iletişimde de sorunum yok. ikiside çalışıyor. fakat Pic-gsm module arası iletişimi kuramadım bi türlü.
Yaptığım işlemi şu şekilde anlatayım
-Tx-Rx pinlerini yer değiştirdim (cross )
-C2 pinine bir led bağladım ve herhangi bir veri geldiğinde 1, veri kesilince 0 oluyor. (serihaberlesme_kesmesinin içinde)
***sorun şu= veri geldiğinde led hiç sönmüyor. buda fgets(klavye); komutunda takıldığını gösteriyor.
acaba nerede hata yapıyorum? şimdiden teşekkürler

#include <18F2550.h>
#fuses HSPLL,NOWDT,NOPROTECT,NOLVP,NODEBUG,USBDIV,PLL5,CPUDIV1,VREGEN // dont change
#use delay(clock=48000000) // dont change
#build (reset=0x1000, interrupt=0x1008) // new addresses
#org 0x0,0xfff {} // reserved space
#include <lcd_flex.c>
#use rs232 (baud=57600, xmit=pin_C6, rcv=pin_C7, parity=N, stop=1, bits=8)
// --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

char klavye[80]; // klavye isminde 80 üyeli bir dizi tanımlanıyor
#int_rda // RX ucuna veri gelince meydane gelen kesme
void serihaberlesme_kesmesi ()
{
disable_interrupts(int_rda); // int_rda kesmesini pasif yap
output_high(pin_c2); // RC5 çıkışı lojik-1
fgets(klavye); // String ifadeyi al ve "klavye" adlı dizi değişkenine aktar.
printf(lcd_putc,"\f%s",klavye); //LCD'yi temizle ve klavye string ifadesini LCD'de göster
output_low(pin_c2); // RC5 çıkışı lojik-0
}
/********* ANA PROGRAM FONKSİYONU********/
void main ( )
{
setup_timer_1(T1_DISABLED); // T1 zamanlayıcısı devre dışı
setup_timer_2(T2_DISABLED,0,1); // T2 zamanlayıcısı devre dışı
setup_adc_ports(NO_ANALOGS); // ANALOG giriş yok
setup_adc(ADC_OFF); // ADC birimi devre dışı
setup_CCP1(CCP_OFF); // CCP1 birimi devre dışı
setup_CCP2(CCP_OFF); // CCP2 birimi devre dışı
output_low(pin_c2); // RC5 çıkışı ilk anda sıfırlanıyor
lcd_init(); // LCD'yi hazırla

enable_interrupts(GLOBAL); // Aktif edilen tüm kesmelere izin ver
while(1) // Sonsuz döngü
{
enable_interrupts(int_rda); // int_rda kesmesi aktif
}
}
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,754
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst