GSM Modülü Yardım

Merhaba,
Yardımcı olayım fakat ne yaptığınızı göremedim/anlayamadım.
Hangi noktadasınız, tasarımı yaptınız mı?
Programı yazdınız fakat bir yerde sorun mu var?
Benim böyle bir projeyi yapıp size gönderme mi istiyorsunuz?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
daha önce benzer bir uygulama yaptım hala çalışıyor. 8 output 2 ınputtan olusuyor. ama devrenin çizimi yok delikli pertinaks üzerine yaptım ve picide asm ile programladım örnek çizimler hazırlaya bilirim ama gönderilecek msg ve tam çalışması ile ilgili bilgieri yazarsan devreyi programı ona göre düzenler ve rs232 üzerinden pcden msg bilgileri değiştirebileceğin bir ara yüz programı ekleyebilrim. aynı zamanda msg atacagı numararyıda dısarıdan girmek gerekiyor örnek program asagıya ekledim. herhangi bir telefon ile devredeki telefonu arayarak 11 , 21 , 31 seklinde roleleri çektirp, 10, 20, 30 şeklindede bıraktırabiliyorsun.
 
merhaba,

benim bitirme ödevimde senin projene benziyor. benimde sisteme bağlı 4 sensörden hangisi tetiklendiyse (örneğin 1. sensör) kayıtlı bir cep telefonuna (1. etkin) şeklinde bir sms gönderecek.

birkaç sorum olacaktı. yardımcı olursanız sevinirim.

1. hangi gsm modemi kullansam picten kumanda etmem kolay olur ve stabil çalışır?

2. bu gsm modemi nereden bulabilirim?

3. birde pic 18 serisi ile bir ceptelefonunu usb arayüzünden AT komutları ile kontrol edebilirmiyim.

şimdiden teşekkürler
 
hocam slmlar... ben cep telefonu ıle uzaktan cıhaz kontrolu yapmak ıstıyorum yenı oldugum ıcın yardım edersenız cok sevınırım. odanın sıcaklıgını ölçen sensörden mesajla odanın sıcaklıgı ıle ılgılı bılgı almak ıstıyorum... hangı modemı kullanmam daha avantajlı kullanımı daha basıt yardımcı olur musunuz..
 
GSM modülüne kontak verdiğimizde, cep telefonlarını arayabilecek sistem kurmak istiyorum.
 
Hocam ıyı gunler ben bır tane gsm modulu alıcam yanı aslında pıc den aldıgım cevaba(1 yada 0) durumuna gore cep telefonuna mesaj atıcam o yuzden hangı tıp gsm modulu almam lazım bana bu konuda yardım cı olursanız sevınırım kolay gelsın ıyı gunler...
 
Hocam ıyı gunler ben bır tane gsm modulu alıcam yanı aslında pıc den aldıgım cevaba(1 yada 0) durumuna gore cep telefonuna mesaj atıcam o yuzden hangı tıp gsm modulu almam lazım bana bu konuda yardım cı olursanız sevınırım kolay gelsın ıyı gunler...
Yazılım bilginize göre değişmekle beraber;
Hem modül üzerinde bulunan IOlar vasıtası ile yapabilirsiniz, hem de harici bir controller kullanıp yapabilirsiniz. İstemiş olduğunuz işlemi neredeyse bütün gsm modüller yapabilmekte. Sadece yazılım tarafı, sizin uğraşmanızı gerektirir.
 
merhaba amator arkadaşlara bır teklifim var ılgı gorurse yazılımı kendılerı yapabılırler veya yaptırabıleceklerı pic proğramlama girişli devre uzerınden GSM modul artı pic 40 pinli piyasada bol bulunan örnek pic18f4550 çikişlara optokublorlu röle çıkışı bır PCB tasarlıyabılırım fiyat olarak uygun olması gerekırkı amator arkadaşlar deneme yapabilsınler bu konuda ılgilenen arkadaşlar varmı?
 
sayın seskaljin ben bu sistemın zaten ticaretını yapıyorum burada yorum yazanlarda buyuk çoğunluğu amator malıyetıne yapıp deneme kartı versek bızım ticaretını yaptığımız cihaza zararı olmazmı olur ama olsun maksat gençlerın bu işten faydalanması kaç kişi var gsm modulunun deneme kartına sahıp olan benım maksadım elektroniğin beşiği universıteden emeklıyım gençlerımızın ne durumda olduklarını bılıyorum gıdıp microchipten veya piyasadakı bu işin ticaretını yapanlardan yuksek fiyata almasın bu malzemeyı zamanında ben 350 usd verdım bu bahsettığım cihaz için şuanda yınede yuksek piyasada 150-200 usd lerde 100 tl ye olsa ıstemezmısın?herşeyde para kazanmak olmamalı benım yaptığım cihaz bır sektore hizmet için yaptım piyasasıda var benım işime ortak olunabılecek bır teklif bu yaptığım anlıyana tabii:))

iş ticarete döndü
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst