GSD Dosyaları Hakkında

Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
1,067
Puanları
156
Yaş
39
Herkese selamun aleyküm hayırlı işler dilerim...

Değerli ustalarım daha yeni yeni emeklemekte olan bu kardeşinize bir el atarsanız yürümesinde yardımcı olabilirsiniz herşey için şimdiden teşekkür ederim.

Sorum şu : Simatic manager yahutta Tia portal V13 SP1 gibi herhangi bir programa gsd dosyasını tanıttık ve kullanmaya hazır olduğunu farz edelim.

Şimdi ben örneğin bu gsd dosyasını tanıttığım bir hız kontrol cihazını plc ile profibus üzerinden yahutta profinet üzerinden haberleştirmek istiyorum...

Yapmak istediğim senaryom ise farzi misal olarak şöyle olsun :
1: Start verebiliyim.
2: Stop verebileyim.
3: Hız bilgilerini değiştirebiliyim.
4: Yön bilgilerini değiştirebiliyim
5: Motorun çalışırken kaç amper çektiğini operatör panelde görebilmem için bu değeri bir register oluşturup orada saklayabileyim.
6: Motor hareket halinde iken motorun kaç hz lik bir frekans ile çalıştığını operatör panelde görebilmem için bu değeri de bir register oluşturup orada saklayabileyim.
7: Herhangi bir sebepten dolayı sürücünün oluşturmuş olduğu herhangi bir hata ( ne olursa olsun ) kodunu operatör panelde görebilmem için bu hata kodlarını da bir register oluşturup orada saklayabileyim...

Toplamda 7 madde ile uğraştığımı farz edersek bu maddelerin ilk 4 tanesini plc den çıkış invertere giriş olarak diğerlerini ise inverterden çıkış plc ye giriş olarak nitelendirebiliriz.

Fakat benim kafamın Tam olarak karıştığı yer ise şurası :

Diyelim ki ben herhangi bir anda START bilgisi verip motoru çalıştıracağım Bu işlem için PLC'nin profinus hattından bu invertere bir start bilgisi yollamam gerekir Fakat bu bilgiyi anladığıma göre İnverterin Bir Adresine bir data şeklinde yollamam gerekecektir...

Aynı zamanda inverterde oluşan hata kodlarını da bir adresten bir data kodu olarak okumam gerekir ...

İyi ama ben bu adresleri ve bu kodları nereden bulacağım GSD dosyasında bunlar mevcut mudur ?

 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst