Gerilim Düşümü Formülündeki bu kısım doğru mu?

Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
296
Puanları
1
Yaş
28
G D.png

selam. Burda ana kolon hattı, kolon hattı ve en uzun linye'nin gerilim düşümünü ve akım kontrolü yapılmış bir örnek. Fakat 2 sorum olacak arkadaşlar.

Cevap kısmında:
58134


1) Burdaki sorum neden hepsinin tek tek gerilim düşümünü hesaplamamıza rağmen ( ana kolon, kolon, linye ) sonra toplam gerilim düşümünü hesaplayıp onu kısas aldık eT < 1.5 diye ?
Hepsini kendi özelinde kendi kısmında gerilim düşümünü hesapladık zaten. % eT dediği gerilim düşümü, komple hattın gerilim düşümü demek değil mi zaten ? buna gerek var mıydı?

2) monofaze Priz linyesi içinde akım kontrolü yaparkende: cos q değeri eklenmiş. Ama bazı yerlerde
I = P / U formülü yazıyordu. Hangisi doğru ? Örnekte bu formül kullanılmış: I = P / U * cosQ , yazıyor
ve son olarak bu cos değeri 0.8'de sabit mi? başka trifaze örneklerde cos değeri için 0.96 alanlar oluyor.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Cevap 2 : Cos fi değeri omik dirençler için 1 olduğunda formüldeki çarpımda bu sonuç değişmediğinden dolayı bu formül sadece P=U * I olarak geçiyor, ama sadece omik yükler için bu formül tam geçerldir. Cos fi'nin çok
belirli ve çok sabit olan sayısal bir değeri söz konusu değil. Çünkü cos fi alıcı yükün indüktif veya kapasitif durumuna (tepkisine) göre ortaya çıkan ve örneğin motor sarımları,trafo, şok bobini, elektromıknatıs sarımı, vb. değişik sayısal değerler alan bir kavram, ama şu cihazın şu cos fi değeri sürekli (sabit) şu değerde
dir, şu bobin şu cos fi değerinde devamlı sabittir diyemiyoruz.

Elektrik şebekesinden direk onunla birlikte bize gelen sabit değer şeklinde değil, elektrik akımı ile hangi tipte indüktif, kapasitif, rezistif yükle yani bobin, kondansatör veya omik dirençle karşılaşan AC elektrik akımının, buna bir tepki değeri olarak ortaya çıkardığı değişken değerdir. Sn. kral kobra ; Yaşlı Uzman nick adıyla bunu bir zamanlar çok güzel (mükemmel) anlatmıştı, bunu kaçırmış olmalısınız. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
kofreden, yükün bağlanacağı prize farklı kablo kesitleri ile ilerleyen hatta toplam gerilim düşümünü bulmak için toplamanız gerekiyor. aslında soruyu da anlamadım. eT dediğiniz hepsinin toplamı işte sizin toplam gerilim düşümünü bulmanız gerekiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst