gemi kliması

faruk_zm

Üye
Katılım
10 Ocak 2008
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar gemi ve yat kliması hakkında bilgisi olan varsa bir zahmet bana yardımcı olsun.
Okulda ödevim bu teslim etmem lazım ama internetten ben bir şey bulamadım yardımlarınız bekliyorum
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ben kompresörünün kayış kasnaklı olduğu kasnağınd agemının motoruna bağlı olduğunu duydum ama arız durumlarında nasıl devreden çıkacağını daha bulamadım ???
 
bir elektrik motoru ve ona bağlı kaplin ile olan kompurosör vardır, anlıyacağın normal bir aircondationdan çok da farkı yoktur
sadece boyutları biraz daha büyüktür.bazı yolcu gemilerinde ise ciller sistem vardır otellerde olan sistemlerden bunda da suyu soğutursun ondan havayı geçirirsin. kolay gelsin
 
deniz klimaları marin cihaz diye geçer konderser ve kondens fanı yerine eşanjör montajlıdır.eşenjörün bir tarafından soğutma gazı girer ve çıkar diyer tarafından deniz suyu girer ve çıkar bu sayede yüksek sıcaklıktaki gazın ısısı alınır.bu kondanser uygulaması için geçerlidir.evaparatör çalışmaprensibi hava soğutmalı iklimlendirme cihazları ile aynıdır.su soğutmalı klima prensibi mantığında düşün kondens suyu yerine deniz suyu kullan..
 
arkadaşım öğrenmek istediğin bilginin kapsamı ne ben 15 yıl gemilerde elektrik üstüne çalıştım ve soğutma sistemleri ile ilgili kurslar bitirdim konu acilse bana özelden yaz,merak eden arkadaşlara geniş bilgi ve döküman verebilirim.
 
tEZ ÖDEVİN İÇİN GEMİ İKLİMLENDİRMESİNİ ALDIM...
TAHMİN ETMEMİŞTİM BU KADAR ZOR BULUNACAK BİR ÖDEV OLDUGUNU.
GERÇİ BİLSEMDE HOCAYA KARSI GELEMEZDİM YA ORASI AYRI BİR KONU.
BANA YARDIM EDEBİLİRSENİZ SEVİNİRİM.
 
kubelı arkadas bende gemıde elektırık zabıtıyım benım pek zamanım gelmadı bak denızcıyım 35 arkadas sana kıtaptan bıle bulamayacagın kadar saglam bılgıler verıcek sen onunla temasa gec derım ben harıka bı odev hazırlayabılırsın ...
hatta denızcıyım35 arkadasım banada bıraz dokuman verırse cok sevınırım ...
 
geçmek istedim bende. fakat özel mail atamıyorum yeni kullanıcı olduğum için o yüzden eger kendisi şimdiden benle ilgilenirse çok memnun olurum gerçekten.

hala yardım bekliyorum :D
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
öncelikle herkese selamlar ben ege üni.iklimlendirme-soğutma 1.sınıf öğrencisiyim denizci olarak mesleğimi yapmak istiyorum bana yardımcı olabilirmisin iş bulma olasılığım nasıl?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst