Değerli yorumların için çok teşekkür ederim, çok küçük kaçaklar var bazen köpükle bile görmek zor oluyoki kaç kez köpükle baktığım yerde bile kaçak olduğunu görüyorum , dedektör kullanarak en azından vaktimi değerlendirmek istiyorumUzun yıllar refco nun kaçak arama dedektörünü kullandım.
Dedektör lazım ise bilinen ve kendini kanıtlamış markaları kullanmanızı tavsiye ederim.
Marka önerimde illa şu olsun diyecek kadar bu dedektör yanlısı değilim.
Fieldpiece, Testo, Refco markalarını tavsiye ederim. Bu markaların ürünlerini 17 - 20.000 tl civarının altında bulmak zor.
Alırken dikkat edilecek noktalar malum gaz türleri yenileniyor. Alacağınız dedektörün bu gazlar içinde çalıştığını teyit edin. İkinci tavsiyem bu dedektörün ucunda prob var kolay bulunabilir olması yada sökülüp temizlenebilir olan bir model olması iyi olur. Kaçak ararken herkese sokuyoruz probun ucu toz kir ve yağdan dolayı düzgün çalışmaz oluyor.
Şahsen 15 yılda beni 1 defa bu dedektör bulamadığım kaçağı bulmama yaradı. Normalde deterjan köpük kullanıyorum. Ama üzerinden kaç defa geçtimse kaçağı bulamamıştım. Dedektörle bu kaçağı bulmuştum.
Bunun dışında hala geleneksel olarak 26 yıldır deterjan sünger kullanıyorum. Genelde kaçağı kolay buluyorum. Belki şans belki tecrübe. Artık koklayarak bulucam.![]()
Değerli yorumların için çok teşekkür ederim, çok küçük kaçaklar var bazen köpükle bile görmek zor oluyoki kaç kez köpükle baktığım yerde bile kaçak olduğunu görüyorum , dedektör kullanarak en azından vaktimi değerlendirmek istiyorum
Ayrıca kaçaklar için kaçak tıkama sıvıları görüyorum bunların faydası varmı gerçekten
500 kg 1500 kg gaz nedirKaçak tıkama sıvısı hiç kullanmadım. Çünkü baktığım cihazlar endüstriyel ve gaz kapasitesi çok yüksek 500 Kg ile 1500 Kg gaz alan cihazlar. Haliyle bir kaçak olduğunda tıkaması kolay yada mümkün olmuyor.
Kaçak tıkama küçük split Klima, soğuk oda yada paket cihazlarda belki işe yarıyor olabilir.
Birde Kaçak bulmada boya kullanımı var. Sisteme boyar madde şarj ediliyor. Sistem bir süre çalıştırılır mesela 1 gün sonra Kaçak bulmak için uv lamba ile borular serpantinler taranır. Boyar madde dışarı kaçtığı yerde parlama gözlemlenir bu şekilde de Kaçak araması yapılabilir.
Aslında dedektör kullanımı güzel bir cihaz işe de yarıyor. Ancak benim uygulama alanlarında şöyle bir sıkıntı var. Cihazlar genelde Kazan dairelerinde kurulu kapalı alanlarda olunca yanındaki kazanlar v.s. çeşitli gazlar olan ortamlarda dedektörler çok iş görmüyor farklı gazlara da tepki veriyor. Bu benim işimi zorlaştırıyor.
500 kg 1500 kg gaz nedirmaşallah, aklıma takılan konular için sizleri tekrar rahatsız edebilirim, çok teşekkürler
BU çilleri uzaya çıkan gemilere koyuyorlar ellam. atmosferden geçerken çok ısınıyoryaMesela aşağıdaki cihaz yaklaşık 1000 Kg civarı gaz alıyor. En üstteki kıvrımlı borular kompresöre giden emiş basma hatları.
Ekli dosyayı görüntüle 113938
Fiyatı da maşallah kallaviymiş . Yengemin iki bileziğini sattın mı ustam alırkenTesto 316-4 kullanıyorum. Bar ekranı , sesli ve görsel alarmı; çok sesli ortamlarda tesbit için kulak tıkacı soketi var. Kaç kere kullandın dersen bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar.. Kaçak önleyici kimyasallar hiçbir işe yaramıyor. 5 veya 6 ay anca dayanıyor.